1. Home
  2. Vesti
  3. VW tvrdi da će napraviti najmanje 50 miliona automobila na MEB platformi
VW tvrdi da će napraviti najmanje 50 miliona automobila na MEB platformi
0

VW tvrdi da će napraviti najmanje 50 miliona automobila na MEB platformi

147
0
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo Volkswagena prethodnih nekoliko dana daje veoma hrabre izjave povodom svoje električne ofanzive. 

Naime, šef nemačkog giganta, Herber Dis, u izjavi za Bloomberg prvo je potvrdio da će njihov mali električni SUV koštati manje od 20.000 evra, pa je potom dodao da će investicije potrebne za plasiranje 50 miliona električnih automobila biti upola manje nego što bi za takav poduhvat bilo potrebno Tesli.

Prvi čovek Volkswagena potom je rekao Reutersu da je ova kompanija već osigurala siguran priliv baterija za električne automobile i veliku ekspanziju na tržištu za koju nemačka marka veruje da će se dogoditi. Dis je dodao da očekuje da će na MEB platformi biti proizvedeno najmanje 50 miliona e-mobila, a za svoje tvrdnje navodi da je na MQB arhitekturi plasirano i više automobila od pomenutog broja.

Tomas Ulbriht. šef odeljenja za razvoj električnih vozila u VW-u, izjavio je da je MEB platforma najveći, najskuplji i najvažniji korak u razvoju električnih automobila za ovu kompaniju. „Samo do 2022. godine MEB arhitektura biće osnova za 22 automobila“, rekao je Ulbriht ukazujući na prednost modularne platforme.

Kako bi se navedeni ciljevi zaista i ostvarili, Volkswagen namerava da u narednih nekoliko godina konvertuje ili izgradi čak 16 fabrika isključivo za električna vozila.  To je mnogo više od onoga što trenutno ima Tesla kao vodeći proizvođač ovakvog tipa automobila.

Prvi model postavljen na MEB platformu sići će sa proizvodnih traka početkom 2020. godine, a u periodu do 2025. godine očekuje se prava navala e-mobila iz VW-a.

 

 

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments