1. Home
  2. Liste
  3. Šta nas očekuje na Salonu automobila u Los Anđelesu?
Šta nas očekuje na Salonu automobila u Los Anđelesu?

Šta nas očekuje na Salonu automobila u Los Anđelesu?

422
0
Podelite sa prijateljima:

Od koncepata superautomobila do serijskih hedžbeka, sve što treba da znamo o predstojećem Salonu automobila u Los Anđelesu.

Manifestacija za pripadnike sedme sile počinje 26. novembra, a organizatori tvrde da će biti preko 60 premijera. Još uvek nisu sve poznate, ali mnogi proizvođači su već počeli da dele informacije u vezi sa onim što nas čeka u „Gradu anđela“.

Audi E-Tron GT Concept

Nakon obilja glasina, Audi se konačno oglasio povodom E-Trona GT, a „tizer“ slika potiče iz proleća ove godine. Reč je o kupeu sa četvoro vrata i četiri sedišta, baziranom na platformi Porsche Taycana. Pogoni ga električni sistem od 600 ks. Autonomija iznosi 500 kilometara. Ipak, E-Tron GT neće biti dostupan pre 2020. godine.

Audi R8 (2019.)

Oštrijeg izgleda i sa do 620 konja u igri, novi Audi R8 će debitovati u L.A.-u. Naravno, ispod poklopca motora je sjajni 5,2-litarski, atmosferski V10 (a ne turbo V6). U prodaju u Evropi kreće u prvom kvartalu 2019., a zatim i u SAD.

Audi S7 Sportback (2019.)

Marka iz Ingolštata bi trebalo da predstavi novi S7 Sportback u Los Anđelesu. Fotografisani prototipovi demonstriraju izgled automobila bez kamuflaže. Ispod haube će se naći ili 2,9-litarski twin-turbo V6 sa 450 ks, pozajmljen od Panamere 4S ili 4,0-litarski V8 sa 470 ks.

Audi SQ8 (2020.)

Prvi SQ8 prototip je primećen u junu 2018. Ovaj sportski model će biti prodavan, u zavisnosti od regiona, uz dva potpuno različita motora. Naime, u Evropi će to biti 4,0-litarski V8 dizel iz SQ7 a u SAD i ostalim „benzinskim“ tržištima, 3,0-litarski TFSI.

BMW serije 8 kabriolet (2019.)

Atraktivni „Bimmer“ će takođe debitovati u Los Anđelesu po prvi put. Praktično poseduje iste dimenzije kao i kupe, a dobija i identična dva šestocilindarska motora, benzinski i dizel, uz mogućnost pogona na sve točkove i osmostepeni automatski menjač.

 

Meki platneni krov je dostupan u crnoj i antracit boji, a može da se sklopi ili podigne za samo 15 sekundi, jednostavnim pritiskom na dugme, i to pri brzini do 50 km/h.

BMW M340i (2020.)

Najmoćnija „trojka“ posle one sa „M“ oznakom, premijerno će biti predstavljena u L.A.-. Sa turbo 3,0-litarskim rednim šestakom od 378 ks i 500 Nm, M340i do „stotke“ ubrzava za samo 4,4 sekunde. Detalji u vezi sa cenama još uvek nisu objavljeni.

BMW X7

Najveći BMW i nije tako velik po američkim standardima. Ipak, ovaj bavarski sedmosed će u Kaliforniji demonstrirati neke „sočne“ detalje poput vazdušnog sistema ogibljenja, kožom presvučenog enterijera i dva 12,3-inčna displeja.

Hyundai Palisade (2020.)

I korejska marka želi da predstavi svoju verziju velikog sedmosed SUV-a u vidu novog Palisadea.

Reč je o sestrinskom modelu Kije Telluride. Oba modela poseduju pogon na prednje ili sve točkove, a pogoni ih 3,3-litarski V6, poznat iz Stingera. Teško da će biti dostupan u Evropi.

Jeep Scrambler (2019.)

Američka marka je već potvrdila debi Scramblera u L.A.-u. Novajlija je baziran na Wrangleru Unlimitied, i biće značajno manji od Rama 1500, koji pripada istoj kategoriji.

Ispod haube bi trebalo da se nađu 3,6-litarski V6 sa 290 ks, 2,0-litarski turbo motor sa 273 ks i verovatno dizel, dok će „plug-in“ verzija uslediti nešto kasnije. Na tržištu bi trebalo da se nađe u proleće 2019.

Kia Soul (2020.)

Po „The Korean Cars Blogu“, nova generacija Soula će debitovati u Los Anđelesu. Nova verzija je bazirana na Koninoj platformi, ali zadržava tradicionalni „kutijasti“ oblik.

Što se tiče performansi, isti trocilindarski i četvorocilindarski motori dostupni za Konu, biće preneseni i u Soul, kao i čisto električna varijanta. Soul će takođe po prvi put biti dostupan sa pogonom na sve točkove.

Lexus LX Inspiration Series (2019.)

Mada ovaj LX nosi naziv „Inspiration“, teško da svojim izgledom može bilo koga da „inspiriše“. Ova edicija dolazi u oniks crnom finišu, sa felnama od 21 cola.

Što se unutrašnjosti tiče, ovaj SUV krasi „Moonlight“ beli poluanilinski kožni tapacirung. Nebo, centralna konzora, tepisi i patosnice prtljažnika su crni.

Mazda3 (2019.)

Među hitovima Salona u Los Anđelesu je četvrta generacija Mazde3. Novi kompaktni model je baziran na novoj platformi, a najavio ga je Kai koncept iz 2017.

Jedan od novih motora je Skyactiv-X, prvi serijski benzinski motor sa kompresionim paljenjem. Trebalo bi da za novu „trojku“ obezbedi obilje snage uz adekvatnu ekonomičnost, kada se pojavi na tržištu u proleće 2019.

Mercedes-Benz GLS (2020.)

Veći i monumentalniji GLS će debitovati u L.A.-u. Špijunske fotografije sugerišu da je reč o u potpunosti obnovljenom izgledu, uz koji će biti dostupan čitav niz različitih verzija, uključujući AMG 63, pa čak i Maybach.

Nissan Maxima (2019.) (restilizacija)

Na Nissanovom štandu, posetioci će moći da se upoznaju sa najnovijom verzijom popularne Maxime. Ovaj veliki sedan dobija modifikovani anfas sa novom prednjom suknjicom i oštrijim dizajnom kućišta farova. V6 zapremine 3,5 litara je pozajmljen od prethodnika, ali će raspolagati s više snage.

Pored toga, osvežena Maxima dobija „Nissan Safety Shield 360“ paket sa šest vozačkih sistema asistencije.

Porsche 911 (2020.)

Proizvođač iz Cufenhauzena će u Los Anđelesu predstaviti osmu generaciju 911-ice, koja će na tržište stići početkom 2019. Fotografije kamufliranih prototipova smo već imali prilike da vidimo.

Što se novih opcija tiče, one uključuju displej instrumentacije pozajmljen od Panamere i Cayennea. Isti 3,0-litarski šestocilindarski bokser će biti prenesen iz prethodne generacije, ali sa više snage. Trenutno, ova jedinica u Carreri isporučuje 370 konja u Carreri, 420 u Carreri s i 450 ks u Carreri GTS. Po prvi put, 911 će dobiti i „plug-in“ hibrdnu verziju.

Toyota Avalon i Camry TRD

Toyotina TRD divizija će modelima Camry i Avalon podariti agresivniji izgled.

Za sada su dostupni samo „tizeri“, mada tehnički u potpunosti prikazuju vozila. Očigledna unapređenja čine novi aero paket i novi alu naplaci. Što se tiče mehaničkih modifikacija, one uključuju kruće oslanjanje i revidirani izduvni sistem. V6 zapremine 3,5 litara bi takođe mogao da dobije i dodatne „konjiće“.

Toyota Camry, Highlander Nightshade Edition

Toyota želi da doda nešto više stilskog momenta Camryju i Highlanderu, tako što će primeniti „Nightshade“ tretman.

S obzirom na prilično neugledan dizajn dotičnih automobila, tako nešto i nije loše.

Toyota Prius (2019.)

Za sada imamo samo „tizer“, na kojem se čuveni hibrid može videti kako se probija kroz sneg. Možda je u pitanju i neka „grublja“ verzija, sa pogonom na sve točkove?

Volkswagen Beetle Final Edition

Voljena „buba“ će reći „zbogom“ publici na Salonu automobila u Los Anđelesu. „Final Edition“ model, kojeg je kompanija već predstavila na internetu, debitovaće i javno, u kupe i kabriolet varijantama i SE i SEL paketima.

Volkswagen I.D. Buzz Cargo Concept

Mada nije potvrđen njegov dolazak, I.D. Buzz Cargo van bi mogao da se pojavi u L.A.-u. Reč je o najnovijoj ediciji I.D. linije, varijaciji na temu originalnog I.D. Buzz koncepta.

AutoRepublika

 

 

(422)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments