1. Home
  2. Video
  3. Mercedes E200 u jurišu do maksimalne brzine (VIDEO)
Mercedes E200 u jurišu do maksimalne brzine (VIDEO)
1

Mercedes E200 u jurišu do maksimalne brzine (VIDEO)

3.62K
1
Podelite sa prijateljima:

Ko je rekao da je bazna E klasa spora?! 

YouTube kanal AutoTopNL priredio je još jedan snimak za uživanje. Ovaj put u glavnoj ulozi nije neki super ili hiperautomobil, već uvodna verzija Mercedes E klase opremljena benzinskim agregatom.

U pitanju je dvolitarski motor sa turbo punjačem koji razvija 184 ks i 300 Nm. Sprint do „stotke“ obavlja se za 7,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 240 km/h.

Valjalo bi napomenuti da je ovo bazni model samo u Evropi, dok onaj za američko tržište raspolaže sa 241 konjskom snagom. Mada je po performansama E200 daleko od krune ponude E63, daleko je i po ceni, jer je razlika na nemačkom tržištu između dva modela čak 64.712 evra. Da napomenemo da cena u Nemačkoj za E200 iznosi 45.696 evra.

Ipak, u pitanju je bazna verzija, a razna dodatna oprema može biti jako skupa, što smo videli na našem testu vanserijski opremljene E klase.

U snimku se vidi da je automobil uspeo da dostigne brzinu od 231 km/h, a juriš do 100 km/h trajao je 8,7 sekundi. Dakle, iako je u pitanju agregat sa „samo“ 184 ks, rezultati nisu nimalo loši.

Pogledajte snimak:

(3618)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Za normalnu, svakodnevnu upotrebu ne treba bolje…