1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Horner: Osuđujem Ferštapenovo ponašanje, ali ga razumem
Horner: Osuđujem Ferštapenovo ponašanje, ali ga razumem
0

Horner: Osuđujem Ferštapenovo ponašanje, ali ga razumem

194
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Red Bullovog tima u Formuli 1, Kristijan Horner, osudio je ponašanje Maksa Ferštapena nakon trke u Brazilu kada je Holanđanin fizički nasrnuo na Estebana Okona.

Podsetimo, Okon je pokušao da smanji krug zaostatka i pretekne lidera trke, Maksa Ferštapena, ali je došlo do kontakta nakon čega su oba bolida izašla sa staze. Ovo okretanje koštalo je u krajnjem slučaju Holanđanina pobede.

Nakon što je trka završena, pri merenju mase vozača došlo je prvo do verbalne rasprave Okona i Ferštapena, da bi zatim Maks više puta gurnuo Francuza. Dalji incident sprečili su zvaničnici Formule 1.

Horner je povodom ponašanja vozača Red Bulla reagovao očekivano. „Osuđujem bilo kakvo nasilničko ponašanje. Tome nema mesta u Formuli 1. Razumem Maksa, taj momenat ga je koštao pobede u Brazilu, ali do nasrtanja na druge vozače ne sme da dolazi. Shvatam da njihov rivalitet seže do dana u kartingu, ali mora se zadržati pribranost“, rekao je šef Red Bulla.

Brojni mediji u Holandiji uperili su prst u Okona za kojeg tvrde da je namerno bio previše agresivan protiv Ferštapena na stazi jer je deo Mercedesovog programa mladih vozača. Okretanjem mladog asa Red Bulla na stazi, Hamilton je uspeo da bez problema privede trku kraju, ostvari pobedu i donese titulu Mercedesu u timskom naticanju.

Sledeća trka je u Abu Dabiju i biće interesantno videti kako će se stvari odvijati ako se Okon i Ferštapen ponovo nađu jedan kraj drugog na stazi.

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments