1. Home
  2. Sajmovi
  3. BMW planira apsolutnu dominaciju na Salonu automobila u Los Anđelesu
BMW planira apsolutnu dominaciju na Salonu automobila u Los Anđelesu
0

BMW planira apsolutnu dominaciju na Salonu automobila u Los Anđelesu

304
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarci imaju spremljenu čitavu plejadu premijera i novih modela za nastup u „gradu anđela“. 

Tipično, BMW čuva najveće premijere za evropske salone automobila kao što su oni u Ženevi ili Parizu, no ove godine imaće i veoma snažan nastup u Los Anđelesu. Jasno je da čelnici plavo-belog propelera vide šansu da na ovakvim manifestacijama, koje gube na zamahu, ostave što snažniji utisak. Dobar primer je i Salon automobila u Parizu koji je praktično protekao u senci jedne premijere, BMW-ove serije 3.

Šta su to Bavarci spremili za automobilsku feštu u Los Anđelesu?

1. BMW Vision iNEXT

Iako konceptualni model, izuzetno bitan za električnu budućnost BMW-a. Ovaj automobil osim što za pogon koristi isključivo električnu energiju, predstavlja i tehnologiju autonomne vožnje koja se nameće kao budući logični pravac razvoja automobilske industrije. Ipak, ovo je i dalje samo koncept, a koliko i da li će se aktuelna predviđanja za budućnost e-mobila i samovozećih automobila ostvariti ostaje da se vidi.

2. X7

Ako je prethodno navedeni konceptualni model bitan zbog budućnosti, onda je X7 važan zbog sadašnjosti. Perjanica SUV game BMW-a stiže kao konkurent Mercedesu GLS i modelima iz JLR-a. Veliki krosoveri poput navedenih veoma su popularni u SAD, te nije ni čudno što će X7 premijerno biti prikazan na tlu ove zemlje.

Zbog specifičnog ukusa Amerikanaca, X7 će sa druge strane Atlantika biti dostupan i sa V8 agregatom, dok su za Evropu rezervisani motori sa „samo“ šest cilindara.

3. BMW serije 8 Cabriolet

Red je bio da „osmica“ ostane bez krova. Mada kabrioleti imaju sve manju prodaju, nijedan od proizvođača još uvek ne želi da im okrene leđa u luksuznom segmentu. Serija 8 Cabriolet je definitivno veoma lep automobil, a neki bi rekli i lepši i atraktivniji od aktuelnog Z4.

U SAD biće dostupan samo M850i, odnosno model koji koristi 4,4-litarski twin-turbo V8 motor.

4. BMW M340i

M3 „za siromašne“ ili M340i svakako je jedan od najuzbudljivijih automobila koji će se pojaviti na manifestaciji u Los Anđelesu.

Motor ispod haube je naravno 3,0-litarski redni „šestak“ sa 382 ks i 500 Nm, što ovaj model čini najmoćnijom „trojkom“ ikada a da nije M.

Kada je o performansama reč, xDrive varijanta do 100 km/h ubrzava za 4,4 sekunde, što je pola sekunde brže od prethodnika. To takođe može da se zahvali i osmostepenom Sport Steptronic menjaču sa „launch control“ funkcijom. Novi model je takođe lakši za 55 kilograma, što očigledno donosi beneficije kada su performanse u pitanju.

Osim zvanične premijere ovog modela, BMW će saopštiti i cenu najperformantnije „trojke“ koja ne pripada „M“ porodici.

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments