1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C4 Cactus (2020.) kao prvi elektrifikovani model marke posle C-Zero
Citroen C4 Cactus (2020.) kao prvi elektrifikovani model marke posle C-Zero
0

Citroen C4 Cactus (2020.) kao prvi elektrifikovani model marke posle C-Zero

441
0
Podelite sa prijateljima:

Citroen C4 Cactus je tek prošao kroz proces osvežavanja, a nova generacija koja će biti predstavljena tokom 2020. godine, posedovaće verziju koja će kao pogonsko gorivo koristiti električnu energiju deponovanu u baterijskoj jedinici. Čisto električni C4 Cactus će biti prvi model francuske marke u istoriji, još od predstavljanja modela C-Zero, a do 2025. godine, svi modeli Citroena će implementirati neku formu elektrifikacije.

Novi Cactus se izmešta na novu kompaktnu modularnu platformu PSA grupe (Compact Modular Platform – CMP) koja će primenu naći i na budućoj Opel Corsi i Peugeotu 208, nakon čega će se proširiti na ceo portfolio modela iz nižih segmenata francuske grupacije. Pomenuta arhitektura je sposobna da prihvati čisto električni pogonski sklop, ali i benzinski koji će se na C4 Cactusu nuditi od samog početka, to jest od premijere.

Kao što je to bio slučaj i sa prvom generacijom C4 Cactusa, koji je premijerno prikazan 2014. godine, novi model će poslužiti kao osnova za novi stilski izraz cele game, a dizajn noviteta će biti utemeljen na konceptu CXPERIENCE kojeg smo bili u prilici da vidimo na Salonu automobila u Parizu, održanom u jesen 2016. godine.

Citroen je tokom nedavno održane pariske manifestacije najavio novi SUV, C5 Aircross u PHEV verziji počev od sledeće godine. Za čisto električnu verziju ovog krosovera, moraćemo da sačekamo još jednu dodatnu godinu.

Bilo kako bilo, Citroen je potvrdio da će predstaviti čisto električni koncept na sledećem Salonu automobila u Ženevi, u čast stogodišnjice postojanja. Izložbeno vozilo će biti jedno od dva, od kojih će se prvo fokusirati na viziju budućnosti francuskog proizvođača, ali uz vidljiv duh legendarnog modela 2CV.

Tim povodom Arno Beloni, potpredsednik kompanije za globalni marketing i komunikacije, je izjavio sledeće: “Ukoliko je originalni 2CV bio namenjen seljacima, odnosno ljudima koji žive u unutrašnjosti, novi koncept bi trebao da zaintrigira gradske kauboje”.

Drugi koncept koji će biti predstavljen u čast jubileja stogodišnjice, publika će moći da vidi tokom aprila na Salonu automobila u Šangaju. On će dati nagoveštaj “autonomne budućnosti” Citroena.

AutoRepublika

(441)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments