1. Home
  2. Vesti
  3. Nestvaran pad prodaje modela Audi Q7 u oktobru – Australija
Nestvaran pad prodaje modela Audi Q7 u oktobru – Australija
0

Nestvaran pad prodaje modela Audi Q7 u oktobru – Australija

903
0
Podelite sa prijateljima:

Audi Australija još uvek očekuje inženjering rešenje problema u vezi softvera za upravljanje izduvnim gasovima, koji je primorao kompaniju da obustavi prodaju dve od tri verzije velikog krosovera Q7, što je ishodovalo padom prodaje od čak 86%, tokom oktobra meseca.

Obustava prodaje, kako novih, tako i korišćenih primeraka Audija Q7 koji za pogon koristi V6 TDI jedinicu, nije mogla da dođe u lošijem trenutku za proizvođača. Naime, ovog meseca je na kalendaru predstavljanje rivalskog modela (koji smo testirali) BMW X5.

Da nevolja nikada ne ide sama, govori i činjenica da se i Mercedes-Benz, takođe priprema za lokalnu premijeru svog velikog krosovera, novog GLE-a, što će se dogoditi u aprilu. Ipak, nije sve tako crno za Audi, s obzirom na to da je nedavno predstavljen veliki kupe krosover Q8, na putu da se nađe u prodajnim salonima.

Propust koji je uslovio obustavu prodaje modela Q7, pogonjenog agregatom koji isporučuje 160 kW i 200kW, odnosi se na nemogućnost sistema da detektuje da li je rezervoar za AdBlue napunjen ovom, ili nekom drugom tečnošću, čime se otvorila mogućnost za zloupotrebe. Inženjeri nemačke kompanije su aktivni na iznalaženju rešenja za navedeni problem, dok su lokalni predstavnici uvereni da će se prodaja nakon toga, vratiti na nivoe koji su ostvarivani pre obustave ponude.

U međuvremenu, jedina verzija krosovera Q7, koju je moguće kupiti u Australiji, odnosi se na onu koju pogoni  V8 4.0 TDI jedinica, a koja košta 161.900 australijskih dolara.

Prevedeno u brojke, tokom juna ove godine, na teritoriji Australije je prodato 266 primeraka modela Q7, dok je u oktobru prodato samo 29 komada. Međutim, Audi Q7 je za 31% manje tražen i na nivou prvih deset meseci ove godine, u poređenju sa lanjskim periodom.

Prodaja novog kupe krosovera, perjanice ingolštatske SUV game, Audija Q8 počinje u decembru.

AutoRepublika

(903)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments