1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Google Maps počinje da upozorava gde se nalaze fiksni i mobilni policijski radari
Google Maps počinje da upozorava gde se nalaze fiksni i mobilni policijski radari
1

Google Maps počinje da upozorava gde se nalaze fiksni i mobilni policijski radari

1.16K
1
Podelite sa prijateljima:

Poslednja opcija koja se pojavila na popularnoj aplikaciji Google Maps u SAD je mogućnost prikazivanja lokacije policijskih radara. 

Za sada je ova mogućnost dostupna samo u SAD i to samo određenom krugu korisnika, što upućuje da i sam Google trenutno ispituje realnu  ali i zakonski propisanu upotrebljivost navedene opcije.

Očekivalo se da će Google Maps uvesti lociranje policijskih radara još 2013. godine kada je američki IT gigant otkupio 2013. godine kompaniju Waze. Uprkos navodima da će Google pratiti rad policijskih radara, doći će do nečeg poptuno obratnog.

Naime, ova platforma oslanjaće se na korisnike da sami „dojave“ ostalim korisnicima gde su postavljeni merači brzine. U okviru aplikacije postavljeno je posebno dugme koje kada pritisnete obeležava vašu trenutnu lokaciju i uz to kači obaveštenje drugim korisnicima da je na tom mestu radar.

Google Maps je u poslednjih nekoliko godina doživeo veliki napredak. Od proste aplikacije koja je prikazivala mapu, stiglo se do mogućnosti prikazivanja saobraćaja u realnom vremenu, upozoravanju na zagušenja, pa čak i pronalasku slobodnih parking mesta.

Kako da se lakše snađete sa ovom aplikacijom, naših sedam saveta za rad sa Google Maps možete pročitati ovde. 

 

(1163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

I sta cemo sad ? 😛