1. Home
  2. MotoRepublika
  3. BMW S1000RR – motociklistički ponos Bavaraca (GALERIJA)
BMW S1000RR – motociklistički ponos Bavaraca (GALERIJA)
0

BMW S1000RR – motociklistički ponos Bavaraca (GALERIJA)

1.70K
0
Podelite sa prijateljima:

BMW S1000RR zasijao je na Salonu motocikala u Milanu.

Prošlo je devet godina otkako je BMW predstavio prvu generaciju modela S1000RR. Danas tvrde da je nova iteracija daleko naprednija, performantnija i pouzdanija.

Ono što se vizuelno prvo da primetiti jeste ipak nešto agresivniji izgled od prethodnog modela, kao i to da više nema asimetrične prednje svetlosne grupe koja je bila jedan od načina lakog prepoznavanja dosadašnjeg S1000RR.

Srce ovog motocikla predstavlja unapređeni agregat sa četiri redno postavljena cilindra koji sada ispostavlja 207 konjskih snaga (varijanta za SAD biće ograničena na 205 ks). U pitanju je povećanje od 8 konjskih snaga u odnosu na odlazeći model.  Posebno se ističe da vozač na raspolaganju ima 100 Nm obrtnog momenta u razmaku između 5.500 i 14.500 obrtaja.

Kako navodi BMW Motorrad S1000RR koristi potpuno novo ogibljenje koje je razvijeno da pruži bolje performanse. Zahvaljujući revidiranju praktično celog motocikla i upotrebi laganih materijala opala je i masa. Bavarski sportista smršao je čak 11 kilograma, što je ogromna cifra ukoliko se sagleda kojoj klasi motocikala on pripada. Velika ušteda mase (4 kilograma) ostvarena je zbog postavke novog motora.

No, ukoliko kupac želi da još više zavuče ruku u džep, S1000RR uz pomoć M Performance komponenti može izgubiti još 4 kilograma, čime masa pada na neverovatnih 193 kilograma.

Pres služba BMW-a ističe da novi sportski as ove marke koristi pregršt modernih kompjuterskih sistema za lakšu vožnju. Tu su sistem za lakše kretanje na uzbrdici, kontrola proklizavanja sa nekoliko nivoa, tempomat, dok se ABS naravno podrazumeva. S1000RR poseduje i LED svetla kako napred tako i pozadi, dok instrumetalnu tablu „glumi“ TFT displej dijagonale 6,5 inča.

BMW Motorrad je u Milanu saopštio i da se vraća u WSBK (World Super Bike Championship) seriju. Zvaničan naziv tima za takmičenje biće BMW Motorrad WordSKB Team, a vozači će biti Tom Sajks i Markus Rajteberger.

(1695)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments