1. Home
  2. Industrija
  3. Započela proizvodnja BMW-a Z4 u Magna Steyr fabrici
Započela proizvodnja BMW-a Z4 u Magna Steyr fabrici
1

Započela proizvodnja BMW-a Z4 u Magna Steyr fabrici

553
1
Podelite sa prijateljima:

Očekuje se da Magna Steyr proizvodi i Toyotu Supru.

Nakon što je proizvodnja serije 8 kabriolet krenula u Dingolfingu u Nemačkoj, konačno započinje i proizvodnja Z4.

Za razliku od većeg modela, novi roudster zapravo neće proizvoditi BMW. Naime, Magna Steyr u Gracu je proizvodni pogon zadužen za sklapanje ovog željno iščekivanog modela. Nova generacija je odbacila čvrst sklopivi krov i vratila se tradicionalnijem (kao i praktičnijem i lakšem) platnenom rešenju. Do lansiranja Z4 kupea najverovatnije neće doći ovoga puta, kao ni M verzije.

Magna Steyr fabrika će takođe biti lokacija gde će se proizvoditi nova Toyota Supra. Premijera pete generacije japanskog sportskog kupea je potvrđena za januar 2019. na NAIAS-u u Detroitu.

Pored atraktivnog nemačko-japanskog tandema, u Magni Steyr se od 1979. proizvodi legendarna Mercedesova G klasa. To nije sve, jer i električni I-Pace krosover nosi „Made in Graz“ etiketu, baš kao i E-Pace i BMW serije 5.

Magna Steyr radi do te mere punom parom da se razmatra novi proizvodni pogon u Severnoj Americi ili Kini.

AutoRepublika

Izvor: Magna Steyr

 

(553)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Vidjam dosta BMW-ova kamufliranih na putevima po Austriji. U Austriji ne radi samo Magna Steyr punom parom vec sve moguce fabrike srednje,male,velike,rade punom parom. Svaki dan sa kamionom ulazim u razne tipove fabrika od metalske,masinske,drvne,prehrambrene,tekstilne…to nije normalno kako se radi,hocu reci hale,pogoni su puni ljudi,masina,to se samo vitla.A i po mojoj firmi vidim da je na krajnjim granicama sposobnosti da se isprati takav tempo koji zadaje industrija odnosno ekonomija,problem je radna snaga…Ali sa tim ne kuburi samo moja firma,kubure sva transportna preduzeca u Austriji. Austrijanci kazu da im fali preko 6000 vozaca. Za ekonomiju ,industriju ,koja stalno raste i razvija… Pročitaj više »