1. Home
  2. Vesti
  3. I Toyota planira gašenje ponude putničkih automobila?
I Toyota planira gašenje ponude putničkih automobila?
0

I Toyota planira gašenje ponude putničkih automobila?

406
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko godina Fiat-Chrysler je postao prvi veći proizvođač u Severnoj Americi koji je ugasio ponudu većine svojih putničkih automobila i odlučio da se koncentriše na krosovere, terence i pikap kamionete. Pratio ga je i Ford ove godine, a čini se da je i Toyota spremna da krene gotovo istim putem.

Prema nekim izvorima samo dva modela su sigurna i to veoma popularni i traženi hedžbek Corolla i limuzina Camry, dok će sudbina ostalih zavisiti od toga kako se pokažu narednih godina. Ipak, već sada možemo nagovestiti da neki modeli neće još dugo biti u ponudi.

To se pre svega odnosi na Yaris u hedžbek izdanju. Ovaj model nije unapređen toliko dugo da još uvek koristi zastareli četverostepeni automatik menjač, a u prvih deset meseci je prodato svega 8.248 jedinica. Sa druge strane, Toyota će nastaviti da proizvodi limuzinsku verziju Yaris iA koja je zapravo rebrendirana Mazda2 i proizvodi se u njenoj fabrici u Meksiku.

Na listi modela sa jednom nogom u grobu se nalaze i dve verzije Priusa i to C i V. Prius C je originalno predstavljen kao manja i lakša alternativa standardnog modela, ali je tokom godina zapušten da ni prošlogodišnje osveženje nije pomoglo. Posle deset meseci prodaja iznosi razočaravajućih 7.406 jedinica. Ništa bolje neće proći ni krosover Prius V, ali za njega Toyota sprema naslednika u vidu većeg krosovera sa hibridnim pogonskim sklopom.

Šanse su velike da ni veća limuzina Avalon neće preživeti duže od još jedne generacije kao ni slabo prodavani sportista GT86.

AutoRepublika

(406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments