1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Subaru WRX STI TC 380 slavi 30 godina performantne divizije japanske marke
Subaru WRX STI TC 380 slavi 30 godina performantne divizije japanske marke

Subaru WRX STI TC 380 slavi 30 godina performantne divizije japanske marke

279
0
Podelite sa prijateljima:

Subaru Tecnica International slavi 30 godina postojanja. U to ime, performantna divizija japanske marke priprema pravu poslasticu, najsnažniji WRX STI od Impreze STI CS400.

Novajlija će poneti TC 380 oznaku na poklopcu prtljažnika.

Ono što se može uočiti na jedinoj za sada fotografiji vozila je karakteristična plava boja pobedničkog WRC automobila, koja nosi ime „WR Blue Pearl“. TC 380 naziv se odnosi na „Turbo Charged“, a 380, naravno, na broj konjskih snaga.

Subaru će proizvesti 50 primeraka a svi će biti rezervisani za japansko tržište. Početna cena, konvertovana u evre, biće 38.250. Ono što pomalo čudi što se TC 380 neće naći na američkom tržištu, gde japanska marka ima armiju WRX STI fanova.

Ispod haube će se naravno naći 2,0-litarski turbo bokser sa HKS GT III RS Sport turbo punjačem, RQA vazdušnim filterom, katalizatorom visokog protoka i Super Turbo rezonator.

Elementi od ugljeničnih vlakana, kao što je zadnji spojler, uključeni su u paket, uz Recaro sedišta, ekskluzivno dotupna za TC 380. Tošihiro Arai, reli vozač koji je nadgledao kreiranje ovog specijalnog izdanja, i Arai Motorsport, zaokružuju listu unapređenja sa boljom strukturalnom krutošću.

Mada je Impreza redizajnirana za 2017. modelnu godinu, WRX i WRX STI nisu prešli na Subaru Global Platformu. Očekuje se da se to desi 2020., a izveštaji sugerišu da će naslednik proći kroz tretman hibridizacije.

Na fotografijama: 2018 Subaru WRX STI Final Edition

AutoRepublika

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments