1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen “đubretar” na osnovi Kamaza
Predstavljen “đubretar” na osnovi Kamaza
0

Predstavljen “đubretar” na osnovi Kamaza

364
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Econatsproekt iz Rusije će uskoro lokalnom, ali i ostalim tržištima uključujući i evropsko, ponuditi kamion za odvoz smeća. Ova kompanija je donedavno bila angažovana na razvoju nepokretne opreme za preradu otpada, kao što su na primer mašine za seckanje i razdvajanje smeća. 

Osnovu prototip kamiona, koji je prikazan na Izložbenom salonu WASMA, čini model iz game Kamaza, dok je nadgradnja delo Econatsproekta. Kako kreatori “đubretara” navode, nadgradnja za Kamazov kamion će biti predmet proizvodnje u matičnoj Rusiji, ali su primenjene tehnologije analogne onima koje se koriste i u ekonomski razvijenijim zemljama. Sa druge strane, svi priključni uređaji su uvoznog porekla, uključujući i hidraulične linije.

Zidovi rezervoara, spremnika za otpad koji poseduje zapreminu od tri kubna metra, izrađeni su od Hardox čelika debljine osam milimetara. Ovaj materijal, po izboru kupca, može biti korišćen za izradu celokupne karoserije. Njegov obim iznosi 16 kubnih metara, ali koeficijent potiska nije izvanredan, s obzirom na to da je u mogućnosti da sabije, komprimuje lagerovani otpad, na nivo jedne šestine originalne zapremine.

Celokupna opisana superstruktura je instalirana na šasiju modela KAMAZ-53605, koji za pogon koristi Cummins dizel jedinicu sa isporukom 285 konjskih snaga. Rešenje za transmisiju je obezbedio nemački ZF. Kabina može biti opremljena opcionim ekranima koji prikazuju sliku iza vozila. Upravljanje svim operativnim funkcijama prikupljanja i odlaganja smeća se može vršiti i putem komandi instaliranih na karoseriji kamiona.

Za sada, izloženi primerak je i jedini proizvedeni. Ali, uskoro bi to trebalo da se promeni, s obzirom da postoje proizvodni planovi kompanije iz okoline Moskve, koji govore o skoroj serijskoj proizvodnji.

Još da dodamo da je navedena okvirna cena izloženog primerka u nivou od oko sedam miliona ruskih rubalja, što je ekvivalent iznosu od 92.500 evra.

AutoRepublika

(364)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments