1. Home
  2. Video
  3. Peugeot 508 GT jurca nemačkim autobanovima (VIDEO)
Peugeot 508 GT jurca nemačkim autobanovima (VIDEO)
4

Peugeot 508 GT jurca nemačkim autobanovima (VIDEO)

1.62K
4
Podelite sa prijateljima:

Peugeotov as u GT nivou opreme poguran je do svojih krajnjih granica prilikom test vožnje na nemačkom autobanu. 

Sada već legendarni YouTube kanal AutoTopNL ima stotine snimaka automobila kojima je vožnjom na autoputu testirana maksimalna brzina, a ovaj put je na red stigao Peugeot 508 GT.

Ono što je interesantno kod ovog francuskog modela, pored naravno nesvakidašnjeg izgleda, jeste da ga pogoni motor od „samo“ 1,6 litara zapremine. Za one neupućene, ova informacija bila bi dovoljna da okrenu leđa 508-ici, no tu valja zastati. Peugeotov turbo benzinski agregat od 1,6 litara pravo je malo remek-delo ove kuće. Uprkos maloj zapremini razvija 225 ks i 300 Nm, što je više nego dovoljno za ovaj tip automobila. Uz osmostepeni automatski menjač do „stotke“ stiže za 7,5 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 250 km/h. I više nego dovoljno za civilizovanu eksploataciju ovog modela.

Uprkos nekoliko pokušaja, momak koji vodi kanal AutoTopNL uspeo je da dovuče 508 GT do 242 km/h, ali ne i do fabrički određene maksimalne brzine.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

 

(1623)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Pored navedenog u tekstu, brzinomer pokazuje više 3-4% od pokazane brzine.
PUG je ovde izašao sa netačnim podatkom, što je i logično.
Za ovakav auto za max brzinu 250 km/h, treba između 240 i 250 ks.

moron

Opet „kontra cajgeri“ ????

Mad Max

Njihov „savremeni“ pristup cajgerima je odbio mnoge kupce, čak i one što tradicionalno voze PUG-a

Zvezdan Božinović

Stvarno ne razumem ovo iživljavanje nad bezbednošću, razumom, automobilom. Žuriš brate? Sedi na avion, čoveče, najbrže stižeš!