1. Home
  2. Vesti
  3. Geely kupio trkačku stazu u SAD
Geely kupio trkačku stazu u SAD
0

Geely kupio trkačku stazu u SAD

259
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski automobilski gigant kupio je trkačku stazu u američkoj saveznoj državi Juti. 

Staza koja je ranije bila poznata pod imenom Miller Motorsports Park, prešla je u svojinu Geelyja. Kinezi planiraju da ovu lokaciju pretvore u opitni poligon za sve marke pod okriljem Geelyja. Očekuje se da će ovde svoje prototipe testirati Volvo, Polestar i Lotus.

Čelnici Geelyja već su najavili da će ispoštovati ugovore koji su potpisani pre nego što su preuzeli upravljanje stazom, te će se dogovorene trke ipak održati. Osim toga i kineska marka planira da organizuje trke na ovoj stazi, kako bi se olakšalo izdržavanje celog imanja.

Kupovina staze u SAD ima nekoliko indikacija. Pre svega, jasno je da fokus Geelyja nakon Evrope na SAD. Volvo koji ostvaruje dobre prodajne rezultate u ovoj zemlji treba da bude nosilac „kineskog talasa“ na onu obalu Atlantskog okeana. S druge strane, švedski proizvođač ima i fabriku u Južnoj Karolini te je moguće da Geely želi da otvori i opitni centar kako bi se razvoj određenih modela mogao vršiti i na američkom tlu.

 

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments