1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Koliko seksi Sprinter može biti?
Koliko seksi Sprinter može biti?

Koliko seksi Sprinter može biti?

632
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz Sprinter, u osnovi je zamišljen, uprkos relativno visokoj ceni, kao radno odnosno lako komercijalno vozilo namenjeno prevozu putnika i robe. Da ugao posmatranja ovog “mala privreda” četvorotočkaša može biti i drugačiji, pokazala nam je moskovska kompanija Bus Motors.

Naime, oni su konvertovali standardni Sprinter u luksuzni minibus, pa može se čak reći i u VIP kupe. U to su najbolje mogli da se uvere posetioci Salona autobusa u Moskvi, koji nosi naziv Busworld.

Beli i crni primerak Sprintera, uprkos tome što se radi o modelima prethodne generacije, privlačili su pažnju publike bez greške. Njihov izgled je blago retuširan ugradnjom prednjih odbojnika originalnog oblika, ali sa velikim usisnicima za vazduh, uz dodatno instalirana LED dnevna svetla. Sliku upotpunjavaju i hromirani pragovi, kao i u tom tonu stilizovani točkovi.

Beli Sprinter je luksuzni minibus koji pokreće 150 konjskih snaga moćni turbodizel motor, a u mogućnosti je da preveze do 19 putnika. Njima su na raspolaganju atraktivne fotelje obložene ekološkom kožom, LED rasveta i multimedijalni sistemi podržani skupocenim akustičnim dodacima.

Podne pokrivke su dizajnirane kako bi asocirale na drvnu podlogu, baš onako kako se sreće na luksuznim jahtama. Za potpuniji užitak putnika, upotrebljeni su dodatni materijali kako bi se unapredila zvučna izolacija, kao i zarad eliminisanja efekata vibracije u putničkom prostoru. Dalje, unapređen je sistem za grejanje i hlađenja vazduha unutar kabine. Nema sumnje da sve pobrojane modifikacije vode samo ka pojačanju osećaja komfora putnika u vozilu.

Primerak Sprintera u crnoj nijansi se glatko može nazvati “kancelarijom na točkovima”. Prilagođen je komfornom boravku do osam putnika. Pozicije njihovog sedenja, odnosno fotolje za putnike su aranžirane na način koji omogućava raznovrsne postavke, pa čak i održavanje sastanaka za vreme putovanja. Sofa, smeštena u zadnjem delu vozila, lako se transformiše u krevet, a moguće je dislocirati je unutar kabine, već prema potrebama putnika.

Za uređenje enterijera putničke kabine, korišćeni su skupoceni materijali, poput prirodnog drveta, kože i alkantare. Krov prekriva golemo panoramsko staklo, dok ispod haube kuca turbodizel srce sa dovoljnih 130 konjskih snaga. Transmisija je automatska, sedmostepena.

Cena crnog Sprintera je četiri miliona rubalja (53.000 evra), dok je beli primerak skuplji za još pola miliona rubalja (59.700 evra).

Uzgred, Bus Motors je već naručio primerke nove generacije Sprintera pa je za očekivati poslastice iz njihove kuhinje u bliskoj budućnosti.

AutoRepublika

(632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments