1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi instrumentacioni klaster na svetu u 3D tehnologiji – Genesis G70
Prvi instrumentacioni klaster na svetu u 3D tehnologiji – Genesis G70
0

Prvi instrumentacioni klaster na svetu u 3D tehnologiji – Genesis G70

533
0
Podelite sa prijateljima:

Marka koja pretenduje na premijum status, predstaviće u Južnoj Koreji model Genesis G70 (2019.). Ono što je jedinstveno za novi luksuzni sedan Genesisa, odnosi se na implementaciju, prvog u klasi trodimenzionalnog instrumentacionog klastera, dijagonale 12,3-inča.

Proizvođač navodi da se radi o umetničkom delu jer primenjena tehnologija omoguća raspoznavanje očiju vozača, bez ikakve potrebe za nošenjem specijalnih naočara, a raznovrsne informacije od značaja za vozača su prikazane na “bezbroj” različitih načina.

Izvorno 3D klaster može, po želji vozača, biti transformisan u dvodimenzionalni prikaz, a takođe i tematska postavka je prilagodljiva afinitetima putnika. U osnovi, dostupna su tri režima prikaza informacija na ekranu: “Modern”, “Space” i “Edge”, na koji način se menjaju stilski izraz klastera kao i nijanse boja koje preovladavaju. Ove postavke funkcionišu u tandemu sa jednim od pet izabranih režima vožnje: “Comfort”, “Sport”, “Smart”, “ECO” i “Custom”.

Od ostalih tehnoloških stavki koje proizvođač smatra vrednim akcenta, nameće se pklopac prtljažnika koji se otvara korišćenjem malog elektromotora. Zatim, tu je i režim “čistog vazduha” (Air Clean), info-zabavni sistem sa mogućnošću prikaza formata u visokoj rezoluciji, električna parking kočnica sa funkcijom aktivacije prilikom kratkotrajnih zaustavljanja vozila.

Novina je i omogućavanje korišćenja funkcije koja podržava ekološki režim vožnje na svim verzijama unutar game, a što je ranije bilo dostupno samo u vozilima pogonjenim biturbo benzinskim agregatom zapremine 3,3 litre.

Određen je i cenovni raspon za modele iz palete Genesis G70, a one se na matičnom tržištu kreću od 32.882 do 46.479 američkih dolara.

AutoRepublika

(533)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments