1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Filmski heroji: „The Car“ (Video)
Filmski heroji: „The Car“ (Video)

Filmski heroji: „The Car“ (Video)

622
0
Podelite sa prijateljima:

Period 1970-ih godina je doneo veliki broj niskobudžetnih horor filmova, a za nas ljubitelje automobila možda najpoznatiji od njih je The Car („Automobil“) iz 1977. godine. U njemu Džejms Brolin igra ulogu šerifa u malom gradiću u američkoj saveznoj državi Juta, koju teroriše automobil čudnog dizajna bez vozača.

Brolin pokušava da reši misteriju kako uništiti nešto šta nije sa ovog sveta. Za osnovu takvog “vanzemaljskog” automobile, preuzet je model Lincoln Mark III iz 1971. godine.

Za njegovu preradu se postarao čuveni Džordž Baris, poznat po tome što je napravio i modifikovao veliki broj filmskih automobila. Barisu je bilo potrebno osam sedmica da sa svojim timom proizvede četiri kopije.

Samo jedna od njih je bila funkcionalna i danas se nalazi u privatnim rukama. Ostale tri kopije su uništene tokom snimanja, a reč je o običnoj školjci bez mehanike. Jedini funkcionalni Lincoln je pokretao ogromni V8 motor zapremine 460 kubnih inča (7,5 litara) sa modifikovanim ogibljenjem i većim kočnicama.

Sa dizajnerske strane Baris je dodao veću masku hladnjaka i okrugle farove do te mere da automobil deluje kao da ima lik čoveka, a i krov je bio spušten da bi delovao agresivnije. Jedini preživeli model je danas veoma čest gost na skupovima klasičnih automobila.

Pogledajte video klip.

Zoran Tomasović

(622)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments