1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Čovek koji je dizajnirao Lamborghini Murcielago i Gallardo postaje šef dizajna Hyundaija
Čovek koji je dizajnirao Lamborghini Murcielago i Gallardo postaje šef dizajna Hyundaija
0

Čovek koji je dizajnirao Lamborghini Murcielago i Gallardo postaje šef dizajna Hyundaija

479
0
Podelite sa prijateljima:

Luk Donkervolke je novi šef dizajna Hyundai Motor Co, odnosno biće nadređeni dizajnerskim odeljenjima brendova: Hyundai, Kia i Genesis. 

Donkervolke menja na toj poziciji Pitera Šrejera, a do sada je bio potpredsednik za dizajn južnokorejskog giganta. Novo lice na čelu dizajnerske divizije započeo je karijeru u okviru Volkswagen grupacije.

Nemačkom divu pristupio je 1992. godine, a u periodu od 1994. do 1996. radio je za Škodu u odeljenju koje je radilo na dizajnu Fabie i Octavie. Krajem 1996. godine ovaj Belgijanac prelazi u Audi gde je bio odgovoran za izgled modela A2 i A4 Avant. Nakon svega dve godine u Audiju biva postavljen na čelo dizajnerskog tima Lamborghinija.

Tokom perioda provedenog u italijanskoj kompaniji, Donkervolke radio je na dizajniranju modela Gallardo, Murcielago i Diablo. Sa Valterom de Silvom je 2006. godine potpisao dizajn konceptualnog naslednika čuvene Miure.

Nakon Lamborghinija, karijeru je nastavio u Seatu gde je bio odgovoran za stvaranje prethodne generacije Ibize koja je konačno dala jasan identitet vozilima španske marke u okviru VW grupacije. Svoj boravak u VW grupi zaokružio je mestom direktora dizajna Bentleya, da bi u junu 2015. godine prešao u Hyundai.

(479)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments