1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes objavio proizvodnu ofanzivu za 2019.
Mercedes objavio proizvodnu ofanzivu za 2019.
0

Mercedes objavio proizvodnu ofanzivu za 2019.

305
0
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji Mercedesovih karavana mogu da se raduju, jer CLA Shooting Brake dobija drugu generaciju.

U, po običaju preopširnom i dosadnom Mercedesovom saopštenju za medije, vezanom za rezultate postignute između januara i septembra 2018., našao se jedan interesantan prikaz, koji otkriva planiranu proizvodnu ofanzivu za sledeću godinu.

Na strani 31 može da se vidi da u planu nisu samo već predstavljena B klasa, EQC i eSprinter, već i nova generacija CLA, koja uključuje i praktični Shooting Brake.

Sudeći na pozicioniranje sličica u drugom redu, bezbedno je reći da će CLA na scenu stupiti u prvoj polovini 2019., dok će karavan verovatno pristići u trećem ili četvrtom kvartalu. Oba modela su u kamufliranim izdanjima prisutna na vaskolikom internetu.

GLC i GLC Coupe će tokom 2019. proći kroz redovnu restilizaciju tokom sredine životnog ciklusa, dok će GLS perjanica stići par meseci kasnije, da bi se upustila u duel sa BMW-om X7.

Što se tiče „8. kompaktnog automobila“ izlistanog na prikazu, najverovatnije se radi o prvom GLB. Kutijasti krosover evocira na GLK, a novi model s povišenim klirensom će kombinovati robusnost moćne G klase sa rafiniranošću A klase.

V klasa je takođe na „meniju“, i to u prvoj polovini 2019., a najverovatnije je reč o restilizaciji, s obzirom na to da je aktuelna generacija na scenu stupila pre samo četiri godine.

Odsustvo novog GLA znači da će ovaj model sačekati na premijeru, bar do 2020. U julu 2016., još jedan prikaz planova marke iz Štutgarta je podrazumevao i GLA Coupe, ali je nekoliko dana uklonjen s medijske stranice kompanije. Možda će ponovo biti u igri, jer je šef Daimlera, Diter Ceče, sugerisao u jednom intervjuu da bi stilski izražajnija verzija mogla da bude lansirana, kao rival BMW-a X2.

Budućnost Smarta na dugoročnom planu nije sigurna, jer ni partner Renault nije voljan da nastavi dalju saradnju. Da podsetimo, Smart će usvojiti  isključivo električni pogon do 2020., a moguće je da će Mercedes ugasiti naziv marke i uvesti u program novu U klasu.

(305)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments