1. Home
  2. Liste
  3. 10 najpouzdanijih luksuznih SUV modela u 2018.
10 najpouzdanijih luksuznih SUV modela u 2018.
3

10 najpouzdanijih luksuznih SUV modela u 2018.

4.05K
3
Podelite sa prijateljima:

Evo 10 premijum SUV/krosover modela kojima su vlasnici najzadovoljniji.

Bentley, Maserati i Lamborghini u ponudi imaju superpremijum SUV primerke, a na putu da tako nešto uradi je i Ferrari. U tržišnom smislu, modeli s povišenim klirensom zauzimaju sve više prostora, koji je ranije bio okupiran od strane tradicionalnijih modela.

Poput limuzinskih pandana, i luksuzni SUV/krosoveri  imaju tendenciju da budu na duge staze izdržljiviji od nekih drugih, što je nekako i imperativ, jer popravka u startu „paprenih“ modela nije nimalo jeftina, bez obzira s koliko novca da raspolažete.

Kako se luksuzni teškaši kotiraju na Consumer Reportsovoj (bazirana na anketi korisnika) i JD Powerovoj (bazirana na gotovo 37.000 vlasnika vozila starih 3 godine) listi za 2018.?

10. Porsche Macan

Manji Porscheov SUV se našao na listi, i to sa natprosečnim ocenama kako CR-a, tako i JD Powera.

9. Lexus RX

Japanskom SUV-u srednje veličine već dugi niz godina ne jenjava popularnost. Produženi „L“ model je novina za 2018. RX je dobio naprosečne ocene za pouzdanost od Consumer Reportsa i prosečne od JD Powera.

8. Lexus NX

Kompaktni NX je kitnjastijeg dizajna od većine malih krosovera, a što se pouzdanosti tiče, od CR-a je dobio natprosečne ocene a od JD Powera najviše.

7. Buick Encore

„Brat blizanac“ Opel Mokke se proizvodi u Južnoj Koreji i predstavlja odličan odnos uloženog i dobijenog. Doduše, ne krasi ga „brend nejm“ kao ostale učesnike na listi, ali to nije sprečilo CR da ga oceni najvišim ocenama, pet od pet.

6. BMW X5

Kao što i očekujemo od bavarske marke, njenog pulena krase više sportski atributi nego što je to slučaj sa direktnom konkurencijom, mada je naravno daleko od jedne serije 3 po tom pitanju. Dobio je natprosečne ocene od Consumer Reportsa i prosečne od JD Powera, ali sa natprosečim ocenama za pouzdanost pogonskog sklopa.

5. BMW X3

Najbolje ga je opisati kao krosover verziju serije 3. X3 je dinamično vozilo, bez obzira na karoserijsku konfiguraciju. Što se tiče pouzdanosti, dobio je natprosečne ocene od CR-a i prosečne opšte ocene od JD Powera, s tim što je, kao i u slučaju X5, pouzdanost pogonskog sklopa ocenjena natprosečno.

4. BMW X1

Još jedan sportski nastrojen SUV, najmanji u BMW-ovoj gami. Dobio je natprosečne ocene i od JD Powera i od Consumer Reportsa.

3. Audi Q5

Bestseler u Audijevoj ponudi, kompaktni Q5 je redizajniran 2018. Sa svežim izgledom spolja i iznutra, i balansom sportskih i praktičnih atributa, ovaj sofisticirani krosover je dobio natprosečne ocene od Consumer Reportsa, dok mu je JD Power za pouzdanost pogonskog sklopa dao prosečne ocene.

2. Audi Q3

Manji „brat“ Q5 je ekvivalent A3, a slično je i zabavan za vožnju, uz naravno dodatni unutrašnji prostor i klirens. Ipak, ne treba očekivati „dnevnu sobu“ kada je enterijer ovog modela u pitanju. Ocenjen je natprosečno od strane CR-a a od JD Powera je dobio najviše ocene.

  1. Acura RDX

Još jedan model koji sjajno balansira između luksuznog i sportskog. Pulen iz Hondine premijum divizije je ujedno i najprodavaniji među krosoverima marke, uprkos tome što novi model dolazi sledeće godine. Consumer Reports je RDX ocenio natprosečnim ocenama, dok je kod JD Powera ovaj automobil prošao „prosečno“ u „2018. Vehicle Dependability Study“.

(4047)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
mrzim bavarce

kako ,,kenjate,, OK ne kazem da su ovo losi i nebezbedni automobil, ali najbezbedniji auto na svetu, auto ( marku) koja je sinonim za bezbednost vi ste preskocili. mozda jer ste ,,placeni,, od nemacke ili barem da se ne zamerite bavarcima.

Mercedesklub.rs

Upravu si, ali ovde se radi o pouzdanosti 😉

Mad Max

Mercedes je već neko vreme (čak i u Srbiji) postao sinonim za nepouzdanost.