1. Home
  2. Vesti
  3. Barracuda ponovo u serijskoj proizvodnji?
Barracuda ponovo u serijskoj proizvodnji?
0

Barracuda ponovo u serijskoj proizvodnji?

497
0
Podelite sa prijateljima:

Fiat Chrysler korporacija je još prošle godine zaštitila nazive kao što su “Barracuda“ i “Cuda“, što je dovelo do nagađanja da bi ovaj legendarni Plymouthov model ponovo mogao da uđe u serijsku proizvodnju. Prema najnovijim vestima, korporacija trenutno radi baš na tom modelu, koji bi trebao da debituje do 2020. godine.

Priče kažu da je američki proizvođač vozila na njemu radio još od 2012. godine, ali je ideja pomerana nekoliko puta, kako zbog finansijske situacije tako i zbog podatka da se zastareli Dodge Challenger još uvek odlično prodavao.

Iako deli platformu još sa Mercedesom E Klase iz 1990-ih godina, Challenger se još uvek odlično prodaje, a posle deset meseci ove godine je privukao 52.313 kupaca. To nije dovoljno da se nadmaši Ford Mustang, ali je više nego što je to uspeo jedan drugi rival: Chevrolet Camaro.

Nova Barracuda će verovatno pozajmiti platformu od Alfe Romeo Giulije, što znači da će sigurno biti manja i lakša u poređenju sa Challengerom. Moćni V8 agregati će se opet naći u ponudi, ali Barracuda će pratiti i strategiju Mustanga i Camara i sa motorima sa četiri i šest cilindara. To nam govori da korporacija ima i globalne planove za razliku od Challengera koji se isključivo prodaje u Severnoj Americi.

Kada se zna koliko je retro dizajn popularan na Challengeru, Barracuda će verovatno pratiti isti trend, posebno onaj promosivan na popularnim modelima iz 1970.-1971. perioda. Barracuda se inače proizvodila od 1964. do 1974. godine, a iako nije imala veliku popularnost kao novi automobil, mali broj proizvedenih jedinica je danas čini vrednim klasikom koji može da dostigne cifru i do četiri miliona dolara.

Na kraju se samo postavlja pitanje pod kojim brendom će se ovaj automobil prodavati. Plymouth je ugašen posle 2001. godine, što ostavlja samo Dodge i Chrysler, mada postoji mogućnost da epilog  bude sličan onom što se desilo sa Viperom, koji se prodavao uz oznake SRT, koje asociraju momentalno na visoke performanse.

Dok premijera ne usledi sledeće godine, uživajte u ovim fotografijama jednog ljubitelja sa interneta koji je koristeći fotošop dizajnirao Barracudu po svom ukusu.

(497)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments