1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda voli dizel
Škoda voli dizel
1

Škoda voli dizel

267
1
Podelite sa prijateljima:

Češka marka Škoda, čije smo pogone početkom meseca posetili i ostali impresionirani onim što smo videli, posluje u sastavu Volkswagen grupe. Stoga, nije čudno što se strateške odluke o pravcima razvoja ćetvorotočkaša sa Škodinom značkom, donose u Nemačkoj.

Takođe, poznat je i stav rukovodstva u vezi sa strategijom razvoja pogonskih sklopova nemačkog giganta, koji je posebno naglašen nakon dizelgejt skandala.

Iako je još prethodne godine, na Salonu automobila Frankfurtu, tadašnji prvi čovek VW grupe, Matijas Miler izjavio da će se “mera uspeha kompanije određivati spram brzine elektrifikacije, i uspešnosti nove ID podmarke”, ubrzo je stigla i njegova prognoza da će se “tražnja za dizel vozilima ponovo probuditi, odnosno da će dizel tehnologija vaskrsnuti”.

Sada, u liniji sa najavama plasiranim u javnost tokom zadnjeg kvartala prošle godine, stiže izjava šefa odeljenja istraživanja i razvoja kompanije Škoda, Kristijana Štrubea, koji je potvrdio da će novorazvijeni dvolitarski TDI dizel motor naći svoju primenu u novoj iteraciji kompaktnog hedžbeka češke marke, modelu Octavia.

Pored toga, on je obelodanio da je Škoda odlučila da i novi Kodiaq vRS treba da koristi dizel, pre nego benzinski motor. Ovo stoga što je “obrtni momenat zaista  važan”.

Kakav odnos neguju ostali vodeći proizvođači prema dizelu, pročitajte ovde.

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Škoda nastavlja da razbija konkurenciju