1. Home
  2. Vesti
  3. Maybach da sledi primer AMG-a
Maybach da sledi primer AMG-a
1

Maybach da sledi primer AMG-a

531
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz, marka koja posluje u sastavu Daimlera, sveto je ime i glavni generator profita nemačke grupacije. Sa druge strane, nije tajna da se pod kontrolom proizvođača luksuznih automobila nalaze i manje uspešni brendovi.

Smart, koji će uskoro postati marka sa ponudom samo električnih automobila, nikako da postane samoodrživ poslovni entitet, pa su šuškanja o prodaji marke kineskom miliraderu Liju Šufuu, sve glasnija.

U tom smislu, slična je i sudbina marke koja bi trebalo da predstavlja superluksuznu ponudu proizvođača iz Štutgarta. Ne mislimo da će ovaj entitet biti otuđen iz sastava Daimlera, već da će proizvođač pokušati na svaki način da ga prevede u zonu profitabilnosti, što odavno nije slučaj.

Potvrda za ovako nešto, stigla je od, još uvek prvog čoveka Daimler grupe, Ditera Cečaa, koji je kao putokaz za dalji razvoj Maybacha naveo odeljenje za performantne modele Mercedesa, poslovnu jedinicu AMG.

“Maybach mora da stoji na svojim nogama, odnosno da bude samoodrživ, baš kao što je to AMG,” rekao je Ceče novinarima. “Novi modeli sa Maybach oznakama su u postupku razmatranja, ali prvo što moramo da uradimo je da podignemo obim i kredibilitet marke sa lansiranjem Maybach verzija sledećih modela Mercedesa: S klasa i GLS.

(531)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Kakav ružan presek boje, da li je neko to prvo probao ili ne ?