1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Masterpiece – najbolji skup klasike na američkom „Srednjem zapadu“ (GALERIJA)
Masterpiece – najbolji skup klasike na američkom „Srednjem zapadu“ (GALERIJA)
1

Masterpiece – najbolji skup klasike na američkom „Srednjem zapadu“ (GALERIJA)

226
1
Podelite sa prijateljima:

Američka savezna država Viskonsin je poznata po siru, pivu i Harley Davidsonu, ali u njenom najvećem gradu Milvokiju svakog leta se održava i najbolji skup automobila u ovom delu Sjedinjenih Američkih Država.

Ne, Masterpiece nije najveći (pa ni u Viskonsinu), ali je stekao ime i reputaciju po kvalitetu.

 

Masterpiece traje dva dana, obično tokom poslednjeg vikenda u avgustu. Prvog dana (uvek subota) fokus je na specifičnoj temi koja se menja svake godine. Primera radi, 2018., ona je bila na račun „muscle cars“, ali tokom prethodnih godina se koncentrisala i na dugogodišnju istoriju Alfe Romeo u SAD, zatim pogrebnim automobilima, proizvodima iz istočne Evrope itd.

Drugi dan donosi retke i skupocene automobile koji su čak i u vreme kada su bili novi, bili izuzetno retki na ulicama. To se posebno odnosi na raritete iz Evrope, a svake godine se pojavljuje i lokalni Ferrari klub koji broji oko dvadesetak članova. Jedan od njih poseduje i veoma retki LaFerrari, a pre nekoliko godina se mogao videti i F40 iz 1980-ih godina, koji se takmičio na trci 24 časa Le Mana.

Ove godine se pridružio i lokalni Porsche klub, u čijoj se ponudi našao i jedan od nekoliko preživelih modela 901, koji su napustili fabriku pre nego što je planirana tužba od strane Peugeota promenila ime u 911.

Izdvajaju se i automobili iz 1930-ih godina kada su dominirali Cadillac, Packard, Lincoln, Duesenberg i ostali.
Verujemo da slike govore više od reči tako da uživajte u galeriji.

Tekst i fotografije: Zoran Tomasović

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Zorane, zavidim ti.