1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Fernando Alonso demantovao da prelazi u Indy šampionat
Fernando Alonso demantovao da prelazi u Indy šampionat
0

Fernando Alonso demantovao da prelazi u Indy šampionat

155
0
Podelite sa prijateljima:

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso je demantovao da će sledeće sezone preći u američki Formula 1 šampionat. Ova priča je bila aktuelna prethodnih nekoliko meseci kada je španski vozač potvrdio da se neće vraćati u Formulu 1 naredne sezone.

Alonso je prošle godine vozio Indianapolis 500, najveću trku Indy šampionata, gde se kvalifikovao kao peti, vodio 27 krugova i na kraju završio kao 24. nakon kvara na motoru.

Pre nekoliko dana, prvi čovek McLarena Zak Braun je izjavio da se britanski tim neće vraćati u Indy, a razlog leži u veoma lošem poslovnom odnosu sa Hondom. U Indy šampionatu učestvuju samo dva dobavljača motora (Honda i Chevrolet), a kako je McLaren godinama imao problem sa japanskom mehanikom i početkom godine prešao na Renaultovu, tako su pale sve nade u vodu da bi Alonso mogao da završi “preko bare“.

Honda takođe ne želi više nikakvu vezu sa McLarenom, a Alonso kaže da ova odluka nije igrala nikakvu ulogu i da samo želi da se odmori nakon 20 godina takmičenja na najvišem nivou. To ipak ne znači da neće voziti nijednu trku, a u izboru su opet Indianapolis 500 i 24 sata LeMans, gde je španski vozač trijumfovao ove godine za volanom Toyote.

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments