1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Dacia Sandero Stepway Escape u samo 400 primeraka
Dacia Sandero Stepway Escape u samo 400 primeraka

Dacia Sandero Stepway Escape u samo 400 primeraka

734
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođači superautomobila, kao i onih koji se ponose svojim hiperautomobilima, poznati su po tome da, sa vremena na vreme, tržištu ponude specijalna izdanja u ograničenom broju proizvedenih primeraka. Ovo se svakako odnosi i na modele McLaren Senna GTR i Ferrari LaFerrari Aperta.

Sada imamo primer sa suprotnog kraja ponude. Naime, Dacia se obavezala da će model Sandero Stepway učiniti posebnijim, tako što će izbaciti ponudu specijalne serije sa limitiranim i veoma skromnim brojem primeraka.

Pobednički dizajn modela Escape je dobio više od 38.000 od mogućih 100.000 glasova, a potpisuje ga Flora Žame. Preostala dva predloga koji dele drugo i treće mesto, delo su Aurelije Abri i Pjiera Lansijena. Evo u čemu se ogledaju razlike verzije Escape u odnosu na standardni Sandero Stepway.


Kao što možete i da pretpostavite, sve modifikacije se uglavnom odnose na akcentiranje postojećeg dizajna eksterijera. Escape krase različiti motivi smešteni na poklopcu motora, B stubovima i krovu, a Dacia je dodala i jedinstvena slova reči “Stepway”, na prednjim vratima kao i bele trake na spoljnim retrovizorima. Što se tiče boje karoserije, matirana crna je izabrana za začin izgleda celog vozila.

„Ovo takmičenje kojem smo dali naziv Dacia Very Limited Edition, bila je posebna prilika da se iskažu mladi talenti, kao i da vidimo unikatne dizajnerske predloge za Sandero Stepway. Sam događaj je toplo prihvaćen od strane javnosti, koja je kao i uvek, veoma aktivna, posebno na internetu. Upravo smo na taj način izabrali omiljeni predlog,“ navela je Sandrin Paraliju, viši menadžer marke Dacia u Francuskoj.

Proizvođač koji se nalazi pod kontrolom Renault grupe, je potvrdio da će sa proizvodnih traka sići ukupno 400 primeraka, koji će moći da se zapaze na francuskim ulicama do kraja naredne godine. Dalji detalji o limitiranoj seriji specijalne verzije Sandero Stepway Escape, nisu saopšteni, tako da smo ostali uskraćeni za informaciju o pogonskoj grupi, transmisiji i dodatnim važnim podacima.

(734)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments