1. Home
  2. Video
  3. Da li biste voleli da u svom dvorištu posedujete stazu za drift? (Video)
Da li biste voleli da u svom dvorištu posedujete stazu za drift? (Video)
0

Da li biste voleli da u svom dvorištu posedujete stazu za drift? (Video)

1.26K
0
Podelite sa prijateljima:

Kada automobilski entuzijasta zamisli svoj dom i okućnicu iz snova, obično je vrhunac želje usmeren na projektovanje garaže koja bi bila dovoljno velika i inspirativna da se u njoj može parkirati više primeraka omiljenih četvorotočkaša, oko kojih bi se odigravali brojni prijatni trenuci, uz najdraže osobe. Međutim, san ljubitelja drifta Takeši Teruje bio je malo maštovitiji, pa je odlučio da izgradi “stazu za ekstazu”, koja bi okruživala njegov dom, u dužini od nekih 160 metara.

Da li treba da napominjemo da Takešijeva supruga, hajde da to malo nežnije upakujemo, nije bila baš oduševljena idejom.

Takeši je naravno, izvorno iz Japana, ali se preselio tokom 2007. godine, na Novi Zeland, odnosno u grad Hamilton, gde je nastavio sa studijama, a ujedno je mogao i da učestvuje u brojnim takmičenjima u driftu. Teruja navodi da je drift zavoleo još u doba kada je učio kako da upravlja automobilom, kao i da je aktivno učestvovao u moto-sportu, godinama unazad.

Tokom posete jednom događaju koji je okupio srodne duše, automobilske entuzijaste, “napala” ga je inspiracija da učini ono što je naposletku i izveo, odnosno da izgradi drift stazu oko svog doma, koji još uvek, čak nije ni posedovao.

„Pre nekoliko godina sam prisustvovao festivalu Leadfoot Festival koji se održavao u gradu Hahei, tokom koga su se održavale trke na stazi legende moto-sporta Roda Milena,“ rekao je Teruja novinarima lista New Zeland Herald. „To mi je pružilo dubinsku inspiraciju, pa sam sa planiranjem započeo onog momenta kada sam se vatio kući. Želeo sam svoju stazu, neposredno uz sopstveni dom.“

Prema rečima tridesetsedmogodišnjeg automehaničara, zemljište je teško kupiti u Japanu, a pride je i ekstremno skupo. Kada je po preseljenju na Novi Zeland, naleteo na jedno imanje tokom 2013. godine, Teruja je jednostavno znao da mora da ga kupi. Iznos od 178.000 američkih dolara je bio dovoljan za ispunjenje te želje, a neposredno nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora, započeo je sa izgradnjom staze za drift.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Većinu “fizikalija” oko gradnje staze odradio je Teruja svojeručno, pa ga je ostatak materijala kao i potrepština za stavljanje u funkciju svog sna, koštao ukupno oko 10.500 dolara.

Teruju nisu zabrinjavale ni reakcije komšiluka, s obzirom na to da je većina njih takođe pripadalo deklarisanoj populaciji automobilskih zaljubljenika, uključujući i njegovog bivšeg šefa. Mnogi od njih su mu čak i pomogli u realizaciji projekta izgradnje staze. Neki su se latili alata za gradnju, drugi su obezbedili potrebne mašine kako bi se teren što bolje prilagodio nameni staze.

Kao što smo naglasili na početku, supruga je, s početka imala ozbiljne rezerve u odnosu na gradnju staze oko porodične kuće.

„Pobogu, ko normalan gradi trkačku stazu oko svog doma?“ zapitala se ona pred novinarima Heralda, ali je dodala da je kasnije uživala u igri sa ćerkama na toj istoj stazi. „Super je ovo za klince. Stazu koriste za vožnju bicikla i skutera, pa ne moramo da se udaljavamo od doma da bi te aktivnosti sprovodili.“

Pogledajte interesantan video klip.

(1260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments