1. Home
  2. Vesti
  3. Prva dama Geelyja nije rođaka kineskog predsednika
Prva dama Geelyja nije rođaka kineskog predsednika
0

Prva dama Geelyja nije rođaka kineskog predsednika

130
0
Podelite sa prijateljima:

Geely Automobile Holdings se već duže vreme nalazi pod udarom spekulacija da je uspeh kompanije vezan za bliskost sa političkim vrhom najmnogoljudnije zemlje na svetu. Naime, šuška se da je supruga predsednika kineskog giganta u rodbinskoj vezi sa predsednikom Kine, Si Điaopingom.

Proizvođač automobila, koji u svom portfoliju ulaganja poseduje (preko svog prvog čoveka) i učešće u kapitalu Daimlera, zatim švedskog Volvoa, kao i kompanije koja proizvodi vozila za londonski taksi, obelodanio je devojačko ime bračnog partnera Li Šufua. Radi se o gospođi koja se pre udaje zvala Li Vang. Ona drži u svom vlasništvu 4,9 miliona akcija kompanije.

Kineski i međunarodni mediji su suprugu Li Šufua imenovali kao Peng Lijuan, podgrevajući na taj način spekulacije o njenoj rodbinskoj vezi sa prvom damom Kine, koja se zove skoro identično kao i prva ma Geelija, Peng Liyuan.

„Pokušavamo da stanemo na put neosnovanim nagađanjima da je supruga Li Šufua u rodbinskoj vezi sa predsednikom Kine,“ rekao je portaparol kompanije Geely novinarima Reutersa.

Geely je najbrže rastuća kineska marka, a taj uspeh nije prošao nezapaženo ni na globalnom nivou, tokom prethodnih nekoliko godina. Bilo kakvo impliciranje da je za uspeh zaslužan rodbinski odnos sa kineskim predsednikom bi bilo posebno delikatno, posebno znajući da je upravo prvi čovek Kine osoba koja se bavi sprečavanjem korupcije.

Na naslovnoj fotografiji se nalazi predsednik Kine sa svojom suprugom.

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments