1. Home
  2. Vesti
  3. Produžena garancija General Motorsa
Produžena garancija General Motorsa
0

Produžena garancija General Motorsa

189
0
Podelite sa prijateljima:

Najveći američki proizvođač General Motors (GM) je objavio da će počev od modela za 2019. godinu ponuditi produženu fabričku garanciju. Brendovi Chevrolet i GMC već imaju standardnu garanciju od tri godine ili 36.000 milja (57.600 km), a sada je garantni rok produžen na pet godina ili 60.000 milja (100.000 km).

Sa druge strane, premijum marke, Buick i Cadillac se mogu pohvaliti sadašnjom garancijom od četiri godine ili 50.000 milja (80.000). Njihova garancija će biti povećana na šest godina ili 70.000 milja (112.000 km). Na taj način GM će imati jednu od najdužih garancija u automobilskoj industriji pošto ona važi za kompletan automobil sa izuzetkom potrošnih, odnosno delova za održavanje.

Produžena garancija, ipak nije besplatna i koštaće vlasnike između 1.000 i 2.000 dolara, zavisno od modela. Dalje, garancija će moći da se prebaci na sledeće vlasnike, a kompanija napominje da ovaj paket ne obuhvata mehaniku, koroziju i izduvne gasove, za koje kategorije će i dalje važiti identični uslovi kao i ranije (u većini slučajeva 100.000 milja ili 160.000 kilometara).

Saloni neće biti primorani da prodaju pomenutu garancija pošto veliki broj njih voli da sarađuje sa privatnim kućama sa ponudom produžene garancije. Međutim, dok privatne kuće dozvoljavaju dodavanje produžene garancije u bilo kom momentu, u slučaju GM-a ona se može dobiti samo onog dana kada kupite automobil.

Čini se da GM samo prati trend koji su konkurenti ranije započeli. Primera radi, Volkswagen je prošle godine “Jenkijima“ ponudio standardnu fabričku garanciju od šest godina ili 72.000 milja (115.200 km), a u nju su uključeni i svi troškovi održavanja u navedenom periodu.

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments