1. Home
  2. Vesti
  3. Londonski taksi uskoro i na ulicama Pariza
Londonski taksi uskoro i na ulicama Pariza
0

Londonski taksi uskoro i na ulicama Pariza

195
0
Podelite sa prijateljima:

Čuveni londonski taksi, jedna od znamenitosti britanske prestonice, uskoro će krstariti i ulicama Pariza.

Gradske vlast glavnog grada Francuske dozvolile su upotrebu bešumnih, električnih taksija koji stižu sa Ostrva. Ovi automobili počeće da saobraćaju u prvoj polovini naredne godine.

Dozvola pariskih organa uprave je u skladu sa politikom tog grada da protera dizel, ali i benzinske modele sa ulica. Od 2019. godine u Parizu neće biti moguće koristiti automobile koji koriste dizel motore, a napravljeni su pre 2005. godine, dok je za 2025. godinu planirana potpuna zabrana vozila koje koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

Londonski taksi čije puno ime glasi LEVC TX ima dva elektromotora ali i mali benzinski agregat koji služi isključivo za dopunjavanje baterija električnom energijom. Prema navodima kompanije, ovaj model može preći oko 600 kilometara po jednom punjenju u urbanim uslovima vožnje.

Pored Londona, ovaj električni taksi saobraća i na ulicama Amsterdama, Berlina, Hamburga, kao i širom Norveške.

Proizvođač ovih automobila deo je kineskog giganta Geelyja.

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments