1. Home
  2. Vesti
  3. Dve nove verzije za Ford Mustang
Dve nove verzije za Ford Mustang
0

Dve nove verzije za Ford Mustang

354
0
Podelite sa prijateljima:

U prethodna dva dana na internetu su se pojavile informacije i slike o dve nove verzije kultnog modela Ford Mustang koje su, na jedan ili drugi način, oduševile sve ljubitelje ovog automobila. Mustang trenutno ima odličnu godinu iza sebe sa daleko boljom prodajom u poređenju sa rivalima kao što su Chevrolet Camaro i Dodge Challenger, ali se američki proizvođač vozila očigledno ne zadovoljava postignutim.

Prvi model na koji ćemo obratiti pažnju je hibrid i on se na kratko pojavljuje u Fordovom novom reklamnom video klipu, pod nazivom “Built Ford Proud“ (Ponosno Proizveden od strane Forda). Ford je od ranije najavio da dodavanje električnog motora nije zarad smanjenja potrošnje već dodavanje snage, tako da više važi strategija “Porsche 918“, a manje “Toyota Prius“.

Sasvim je sigurno da će reč o V8 agregatu, a farovi, prednji branik i retrovizori nam govore koje dizajnerske promene stižu za Mustang u skorijoj budućnosti. Serijska proizvodnja se očekuje tek 2021. godine što znači da će možda proći dve godine pre nego što ga vidimo na zvaničnoj premijeri. Postoje priče da će hibrid nositi Mach 1 oznaku, koja je ranije bila rezervisana za Fordov novi električni krosover, ali je američki gigant definitivno odustao od te ideje.

Za ljubitelje performansi mnogo više pažnje privlači novi Shelby GT500, čija se premijera očekuje u januaru na Salonu automobila u Detroitu. Na Instagramu se juče pojavila špijunska slika od strane jednog od vlasnika salona kojima je automobil ranije prikazan.

Ford je ranije potvrdio da će GT500 za 2020. godinu biti najmoćniji serijski model kompanije, a trebao bi ga pokretati 5,2-litarski V8 motor sa turbo punjačem. Snaga će iznositi preko 700 „konja“, a neki mediji kažu da bi mogla dostići cifru i do 780 grla.

Za razliku od mlađeg brata Shelby GT350, koji je razvijen specifično za stazu, GT500 je kocentrisan na postizanje performansi na pravcu i kao i na rivalitet sa vozilima kao što su Chevrolet Camaro ZL1 i Dodge Challenger SRT Hellcat. Sudeći prema ovoj špijunskoj fotografiji, GT500 se će razlikovati po agresivnijim branicima, većim felnama, spojleru i ogromnoj maski hladnjaka. Bilo kako bilo, više detalja će biti poznato za nekoliko meseci.

(354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments