1. Home
  2. Vesti
  3. Kia sledi Hyundai – uskoro paleta lakih komercijalnih vozila
Kia sledi Hyundai – uskoro paleta lakih komercijalnih vozila
0

Kia sledi Hyundai – uskoro paleta lakih komercijalnih vozila

227
0
Podelite sa prijateljima:

Kia nastavlja da širi svoju gamu. Stižu najave od strane zvaničnika korejske marke iz Australije, da je kompanija zainteresovana za razvoj palete lakih komercijalnih vozila koja bi trebalo da budu dovoljno sposobna da se uhvate u koštac sa uslovima koji vladaju u realnoj eksploataciji, a ne samo da zadovolje potrebe snobova koji ovakva vozila kupuju zarad pokazivanja dimenzija četvorotočkaša pred komšilukom.

Prema najavama koje je tamošnjim medijim izneo šef odeljenja za komunikaciju sa javnošću,, Kevin Hepvort, paleta lakih komercijalnih vozila bi trebalo da uključi verzije sa pogonom na točkove prednje, kao i sa pogonom na sve točkove. Pored toga, kupci će moći da biraju varijante koje će biti u stanju da smeste dvoje ili petoro putnika, zavisno od potrebe za tovarnim prostorom različite veličine.

“To moraju da budu vozila sa odgovarajućim karakteristikama radnih vozila, ne samo igračke za vikend vožnje,” rekao je on u razgovoru sa novinarima.

Iako još nema zvanične potvrde o gami novih lakih komercijalnih vozila korejske marke sa značajno nižim obimom proizvodnje od većeg Hyundai Motora, Hepvort je “prilično uveren” da će se paleta verzija pojaviti na tržištu tokom 2022. godine.

Ponuda bi trebalo da uključuje lake kamionete i vozila iz pikap segmenta. Do nedavno, Kia je nudila modele Pregio i K2900, ali se oni trenutno ne nalaze u prodajnim salonima marke.

Iako ni Hyundai još uvek nije tržištu predstavio svoj pikap kamionet, jasno je da će temelj za razvoj Kijine game predstavljati upravo arhitektura modela patronskog brenda. Na naslovnoj fotografiji je prikazan koncept Hyundai Santa Cruz.

Ovakve najave i reči iz Kije ne treba da začude nikoga. Popularnost vozila iz ovog segmenta je u značajnom porastu, posebno na tržištima Azije i Australije.

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments