1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i4 na scenu stupa 2021.
BMW i4 na scenu stupa 2021.
0

BMW i4 na scenu stupa 2021.

384
0
Podelite sa prijateljima:

Električni brat serije 4 Gran Coupe.

Marta ove godine, tokom Salona automobila u Ženevi, BMW je potvrdio da će iVision Dynamics koncept uskoro dobiti serijsku verziju. Suštinski, reč je o elektro verziji serije 4 Gran Coupe, koja će se proizvoditi u Minhenu.

Po britanskom AutoExpressu, serijska verzija će 2021. godine stupiti na tržište pod imenom „i4“, te će na taj način popuniti prazninu između i3 i i8. Na Salonu automobila u Parizu, britanski magazin je razgovarao sa Haraldom Krigerom oko planova BMW-a vezanih za elektrifikaciju. On je potvrdio da će i4 biti lansiran ubrzo nakon iX3 i iNEXT krosovera.

„Već sada imamo preko 300.000 električnih vozila i „plug-in“ hibrida na putevima a još ih je na putu“, objasnio je Kriger. „2019. ćemo lansirati Mini Electric a 2020. će stići BMW iX3. Zatim, 2021., na scenu stupaju BMW iNEXT i i4, tako da ćemo imati pet značajnih električnih modela u igri. Ovo naglašava našu posvećenost prevozu budućnosti.“

Baziran na CLAR modularnoj platformi, dizajniranoj da može da ugosti benzinski, dizel, hibridni i čisto električni pogon, i4 će u osnovi biti deo serije 4 Gran Coupe, a krasiće ga konvencionalniji dizajn u odnosu na i3 i i8.

„Da, može se tako reći. Ta vozila će biti bliža modelima koje već imamo na tržištu. Pogledajte iX3, on je u isto vreme i „i“ i „X3“. Isto se može reći za i4“, dodao je Adrijan van Hojdonk, šef dizajna.

Na nišanu i4 su na prvom mestu Teslini puleni, Model 3 i Model S. BMW predviđa autonomiju od 600 kilometara, dok će iNEXT i tu vrednost nadmašiti.

 

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments