1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Dogovor EU i Japana omogućava jeftinije motocikle na Starom kontinentu
Dogovor EU i Japana omogućava jeftinije motocikle na Starom kontinentu
0

Dogovor EU i Japana omogućava jeftinije motocikle na Starom kontinentu

168
0
Podelite sa prijateljima:

Uklanjanjem carine od 6% na motocikle proizvedene u Japanu, kupci u EU moći će da pazare ove motocikle za manje novca. 

Ugovor koji su sklopili Japan i EU o slobodnoj trgovini, isto tako predviđa da proizvođači iz Evrope uvoze u Japan bez carina, što otvara vrata za reciprocitet motociklističkih marki baziranih na našem kontinentu. Implementacija dogovora trebalo bi da počne u narednih pet godina.

Posebnu pažnju u motociklističkim medijima ovih dana privukle su žestoke izjave Britanske moto federacije, koja je osula paljbu po sopstvenoj vladi. Britanski motociklisti nezadovoljni su pre svega što će carine za njihovu zemlju za japanske mašine opstati, već i zbog toga što će domaća industrija upasti u veliki problem.

Naime, britanska motociklistička industrija mahom se oslanja na izvoz. Napuštanjem EU doći će do postavljanja carina na izvoz motorizovanih dvotočkaša u Evropu, što će marke iz Ujedinjenog kraljevstva staviti u nezavidan položaj.

Pored toga, britanski motociklisti zabrinuti su i povodom najave da će japanski modeli biti osetno jeftiniji u kontinentalnom delu, a najavljeni reciprocitet sa izvozom motocikala u Japan bez carina biće još jedna propuštena šansa za domaću industriju.

 

 

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments