1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C4 se vraća kao električni automobil
Citroen C4 se vraća kao električni automobil
0

Citroen C4 se vraća kao električni automobil

261
0
Podelite sa prijateljima:

Vaskrnuće C4 samo što nije! 

U razgovoru koji je šefica Citroena, Linda Džekson, vodila sa brintanskim medijima istaknuto je da hedžbek u C segmentu jedan od prioriteta francuskog proizvođača. Citroen je odlaskom C4 pokušao da popuni prazninu sa modelom C4 Cactus koji je poslednjom restilizacijom napravio blagi otklon od terena krosovera i prišao izgledom ka klasičnom hedžbeku.

Prvi izveštaji navode da će nova generacija modela C4 biti postavljena na CMP platformu PSA grupacije, koju će inače koristiti i Peugeot 208 i Opel Corsa. Žil le Bornj, potpredsednik PSA grupe za inženjering, izjavio je u intervjuu za AutoExpress da će nadolazeći C4 između ostalog nuditi i varijantu sa potpuno električnim pogonom.

Čelnik PSA naveo je da bi se električni C4 nadmetao sa Volkswagenovim električnim hečom, kao i sa Nissan Leafom. Upitan o tehničkim detaljima, istakao je da bi ovaj automobil trebalo da raspolaže sa baterijama do 60 kWh, kao i da očekuju da će realna automobija kretanja po jednom punjenju iznositi 350 kilometara.

 

 

(261)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments