1. Home
  2. Vesti
  3. BMW zvanično predstavio X7 (galerija)
BMW zvanično predstavio X7 (galerija)
2

BMW zvanično predstavio X7 (galerija)

4.22K
2
Podelite sa prijateljima:

BMW je predstavio svoju novu uzdanicu i perjanicu X klase. 

Ujedno najveći i najluksuzniji među SUV gamom bavarskog proizvođača, X7 stiže godinu dana nakon prikazivanja konceptualnog izdanja. Istini za volju, model koji ulazi u serijsku proizvodnju nije previše eksterijerno drugačiji od koncepta koji smo već imali priliku da vidimo.

Zamišljen kao pravi sedmosed, X7 je zaista ogroman automobil. Dugačak je 5.151, širok 2.000 i visok 1.805 milimetara. Sa međuosovinskim rastojanjem od 3.105 milimetara, jasno je da putnici neće imati nikakvih problema da se smeste u gigantski SUV.

Ukoliko se korisnik opredeli za korišćenje svih sedam sedišta, ona su raspoređena u konfiguraciji 2-3-2, ali će opciono biti moguće nabaviti X7 i kao šestosed. Kada je u upotrebi svih sedam sedišta, zapremina prtljažnika iznosi 326 litara, a ta cifra može se povećati do maksimalnih 2.120 litara, u zavisnosti od konfiguracije sedišta.

Kao standard dolazi i obilato upotrebljena Vernasco koža, klima uređaj sa četiri zone i panoramski krov iz tri dela. Opciono je moguće uzeti i klima uređaj sa čak pet zona, kao i potpuno stakleni krov.

Paletu motora činiće svega četiri pogonske jedinice, od čega su tri namenjene kupcima u Evropi. Na Starom kontinentu X7 će dolaziti u verizjama: xDrive40i sa 340 konjskih snaga, xDrive30d sa 265 konjskih snaga, kao i xDrive50d sa 400 konjskih snaga. Kupci u SAD imaće mogućnost kupovine i xDrive50i što je oznaka za 4,4-litarski V8 motor koji razvija 462 konjske snage.

Svi agregati biće upareni sa osmostepenim ZF automatski menjačem, i kod svih verzija biće primenjen pogon na obe osovine.

BMW još uvek nije saopštio cene za novi X7, ali se veruje da će biti nešto skuplji u odnosu na aktuelnu Seriju 7. BMW X7 proizvodiće se u fabrici u Spartanburgu u SAD.

 

(4222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Kao naše odbojkašice. Prelep, ali preglomazan da bi bio privljačan 🙂 X5 će biti bestseler 🙂

Pomponije

Veoma skladan automobil s obzirom na dimenzije. Pozadi su mogli da urade mnogo bolji posao.