1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X5 i BMW X7 – razlike
BMW X5 i BMW X7 – razlike
0

BMW X5 i BMW X7 – razlike

2.09K
0
Podelite sa prijateljima:

U čemu je razlika?

Nakon dugog perioda „pripreme“, BMW X7 je konačno i oficijelno stupio na scenu. Veliki bavarski SUV se pozicionirao kao perjanica među modelima marke s povišenim klirensom, a „na nišanu“ ima na prvom mestu Mercedes-Benz GLS, a u SAD i Lexus LX i Cadillac Escalade.

Dolazak X7 je takođe označio „svrgavanje s trona“ X5, koji je svoju karijeru započeo davne 1999., dok je nova iteracija predstavljena takođe ove godine. Da li je manji SUV bolja opcija i u čemu je zapravo razlika u odnosu na X7?

Naravno, X7 je veći, ali razlika nije tako velika kako bi se u prvi mah pomislilo. Visok je 180,5 centimerara, a X5 je tek nešto niži – 174,5 centimetara. E, sada ide iznenađenje: X5 je zapravo širi od X7! Doduše za nijansu, 200,5 centimetara naspram 200. Vizuelni utisak veličine daje veća maska hladnjaka X7, ali u realnosti, veoma su izjednačeni.

Profil

Na ovom planu je razlika jasna. X7 se pruža na 5.150 milimetara, dok je X5 dugačak 4.920 milimetara. Međutim, kada je reč o međuosovinskom rastojanju, razlika je mnogo manja, 2.975 milimetara X5, naspram 3.105 milimetara X7.

Zadnji deo

Već smo spominjali dimenzije, a kada se zaboravi na razliku u veličini maske hladnjaka i četvrtastiju formu anfasa X7, gotovo je zapanjujuće koliko su ova dva SUV-a slična otpozadi. Iz ove perspektive, takođe je lakše videti neznatnu razliku u visini.

 

 

Unutrašnjost

Spremni za novi šok? Enterijer je gotovo identičan, bar kada pričamo o prednjem delu. Vozač teško da će primetiti u kojem se zapravo modelu nalazi.

Naravno, treći red sedišta razbija dileme. Doduše, X5 će u ponudi imati opcioni treći red sedišta, ali ne tako izdašan kada je prostranost u pitanju.

Na kraju, zaista se postavlja racionalno pitanje: zašto uopšte kupovati X7, sem ako vas „svrbi novčanik“ ili ako želite da impresionirate komšiluk? Mi smo ipak za proverenu varijantu.

 

(2093)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments