1. Home
  2. Vesti
  3. Tužilaštvo pokrenulo predistražne radnje protiv Opela u vezi sa dizelom
Tužilaštvo pokrenulo predistražne radnje protiv Opela u vezi sa dizelom
0

Tužilaštvo pokrenulo predistražne radnje protiv Opela u vezi sa dizelom

376
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačko tužilaštvo je ranije danas, izvršilo pretres prostorija Opela na dve lokacije, u Riselshajmu i Kajzerslauternu, u sklopu pokrenute istrage o štetnim emisijama dizel vozila sa oznakama ove marke.

“Opel potvrđuje da je osoblje iz kancelarije javnog tužioca u Frankfurtu pokrenulo i sprovodi predistražne radnje u vezi sa emisijama štetnih gasova. Pretresene su kancelarije u dva navedena grada,” navodi se u saopštenju za javnost koje je izdao proizvođač.

“Nismo u prilici da komentarišemo pojedinosti u vezi postupka u ovom trenutku. Kompanija sarađuje sa državnim organima u punom kapacitetu. Opel potvrđuje usaglašenost svojih vozila sa zahtevima emisione regulative.”

Nemački list Bild je već izvestio da inspektori sprovode istragu nad 95.000 vouzila kako bi se uverili u način rada softvera instaliranog u modelima: Insignia, Zafira i Cascada. Sumnjivi modeli nose sledeće godine proizvodnje: 2012., 2014. i 2017.

PSA grupa je odbila da komentariše slučaj.

Opel Insignia, Zafira i Cascada su modeli koji su razvijeni dok je Opelom upravljao prethodni vlasnik, General Motors.

(376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments