1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Tri Audijeva službenika pod istragom zbog falsifikovanja dokumenata
Tri Audijeva službenika pod istragom zbog falsifikovanja dokumenata
0

Tri Audijeva službenika pod istragom zbog falsifikovanja dokumenata

332
0
Podelite sa prijateljima:

Tri zaposlena u Audiju su optužena za varanje prilikom testiranja za homologaciju vozila za Južnu Koreju.

Čini se da VW grupu, preciznije Audi u ovom slučaju, ne prestaju da opterećuju problemi pravne prirode. The Wall Street Journal je izvestio da su tri zaposlena u Audiju pod istragom zbog navodnog falsifikovanja dokumenata neophodnih da vozila ingolštatskog proizvođača dobiju „zeleno svetlo“ za izvoz u Južnu Koreju.

Izvor informacija su tužioci u Nemačkoj, koji drže Audi „pod lupom“ još od izbijanja dizelgejta.

U ovom slučaju, osmunjičeni su identifikovani, tako da dodatne stvari mogu biti obelodanjene kako se istraga nastavlja. Problem bi potencijalno mogao da bude veoma ozbiljan, jer postoji verovatnoća da se manipulisalo rezultatima testiranja i potrošnjom, da bi Audijevi modeli dobili dozvolu da se prodaju u ovoj dalekoistočnoj zemlji.

Tačna priroda dotičnih testiranja nije obelodanjena ali su lažni serijski brojevi po svemu sudeći deo toga, tako da imamo veliki skandal u najavi.

Ono što je „olakšavajuća okolnost“ je da zaposleni koji su u pitanju nisu visokog ranga. Ipak, u priči The Wall Street Journala se spominje interni Audijev izveštaj do kojeg su došle nemačke vlasti marta 2017, koji je povezan za južnokorejskom istragom u vezi sa dotičnim problemom. S obzirom na to da postoji mogućnost da dodatna lica budu osumnjičena, stvari bi mogle da krenu loše po Audi. Da podsetimo, bivši šef kompanije, Rupert Štadler, još uvek je iza rešetaka u vezi sa optužbama da je uklanjao dokazni materijal vezan za „dizelgejt“.

Uprkos svemu, Audijeva prodaja je porasla na globalnom tržištu tokom 2018., mada je u Evropi u padu. Razlog se ipak pre svega može pripisati uvođenju WLTP-a, koji trenutno muči proizvođače na Starom kontinentu.

Ipak, senka „dizelgejta“ se i dalje nadnosi nad VW grupom, a tako će očigledno biti i u godinama koje dolaze.

(332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments