1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Yamaha prikazala redizajnirani R3 (galerija)
Yamaha prikazala redizajnirani R3 (galerija)
0

Yamaha prikazala redizajnirani R3 (galerija)

205
0
Podelite sa prijateljima:

Kako se bliži EICMA, aktivnost motociklističkih proizvođača je značajno povećana te je tako Yamaha premijerno predstavila temeljno redizajnirani R3. 

Kategorija sportskih motocikala koje pokreće agregat manje zapremine od 500 kubnih centimetara dugo je bila zaboravljena, no velikim usponom azijskih tržišta i novim trendovima u Evropi i SAD, proizvođači su se vratili ovom segmentu. Jedan od repera u toj klasi svakakoj je Yamahin R3, koji za 2019. godinu dobija opširan redizajn.

U godini kada japanski proizvođač slavi dvadeseti rođendan legendarnog R1, jasno je da akcenat mora biti na sportskim motociklima. Restilizovani R3 i dalje pokreće vodom hlađeni dvocilindarski agregat zapremine od 321 „kubika“. Veće izmene odigrale su se na vizuelnom polju. Vidljiv je uticaj Yamahine mašine iz MotoGP, a kako navode Japanci, postavljanjem novog vizira i nosa motocikla, dobila se veća maksimalna brzina za 8 km/h.

Pored toga, sa R1 je stigao sistem dualnih prednjih svetala izvedenih u LED tehnologiji. Preoblikovan je rezervoar koji je sada ujedno i niže postavljen, ali je zapremina ostala ista – 14 litara.

Od izmena tu je i nova prednja obrnuta viljuška promera 37 milimetara, a Yamaha se posebno ponosi idealnom distribucijom mase od 50:50. Postavljena je i digitalna instrumentalna LCD tabla, za koju se navodi da je izrađena tako da pruža odličnu vidljivost u svim vremenskim uslovima.

Yamaha još uvek nije saopštila cene za restilizovani R3.

 

 

 

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments