1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. WLTP zadao jak udarac prodaji Volkswagena, Audija, Škode i Seata
WLTP zadao jak udarac prodaji Volkswagena, Audija, Škode i Seata
4

WLTP zadao jak udarac prodaji Volkswagena, Audija, Škode i Seata

1.29K
4
Podelite sa prijateljima:

Marke Volkswagen grupe su u septembru doživele značajan pad prodaje u septembru, nakon što je potražnja pogođena uvođenjem novog WLTP testnog ciklusa.

Ovo je usledilo posle dobrih avgustovskih rezultata, kada su mnogi proizvođači ponudili beneficije pri kupovini da bi se oslobodili lagera pred stupanje WLTP-a na snagu, 1. septembra. Šef prodaje nemačke marke, Jirgen Štakman, rekao je da je kompanija očekivala pad prodaje nakon rekordnog leta. Oktobarski plasman će takođe biti ugrožen pormenama. „Od novembra ćemo biti spremni za finalni sprint krajem godine“, rekao je on.

Volkswagenova prodaja je pala u Evropi za 43 odsto u Evropi, dok je broj isporuka na globalnom planu pao 18 odsto.

Nekoliko najbolje prodavanih Volkswagenovih modela nije se uskladilo sa WLTP pravilima, kreiravši „uska grla“, koja su negativno uticala na prodaju. Sada je sve ispravljeno, kažu u kompaniji, tako da su i bestseleri spremni za prodaju.

Evropska prodaja Audija je pala u septembru za 56 odsto, što je doprinelo globalnom „minusu“ od 22 odsto. Pad je usledio nakon natprosečnih rezultata na Starom kontinentu u prethodna dva meseca zahvaljući „rasprodaji zaliha“.

„Pražnjenje skladišta i restrikcije u portfoliju su imali negativan uticaj na broj isporuka u septembru“, kažu u Audiju. Kompanija je takođe saopštila da očekuje da isporuke krrajem godine budu na istom nivou kao prošlogodišnje.

Škoda kaže da je njena prodaja pala za 33 odsto u zapadnoj Evropi a 16 odsto na globalnom planu. Neke kombinacije motora i menjača su privremeno nedostupne, u zavisnosti od samih specifikacija modela, dok kompanija radi na tome da kompletira homologaciju za sve varijante.

Seat je takođe okrivio uvođenje WLTP-a za globalni pad prodaje od 21 odsto, ali nije objavio bilo kakve oficijelne rezultate. Finalni kvartal će predstavljati izazov, jer će WLTP imati uticaj na izvestan broj vozila u Evropi, rekao je Luka de Meo, predsednik kompanije.

 

(1285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Biće opet prvi. Jer su najbolji. Proizvodi su im najbolji.

BMW

Da,da ali posle ?BMW-a pa puno mesta praznoga, pa tek onda dolazi ta grupacija usminkana zvana vw-e?‍♂️?

moron

Kod nas u Srbistanu trenutno nije dostupna ni oktavia 2,0 TDI (slabija i jača verzija) sa MT … Čak ni Karoq nije dostupan uz 1,0 TSI (sa MT i DSG) … Kad bi čovek dokon bio, ko zna koliko bi takvih (nedostajućih) pronašao u aktuelnim cenovnicima.
Gadno ih je „povredilo“. Ekologija ih neće.

Mad Max

Još od Golfa 1 dizel, bili su to trovači….
Benzinci su im od pamtiveka okolinu zagađivali pregorelim uljem.
Sa dizelgejtom, uništili su i sebe i druge….
Valjda će i ova VW vaš, biti uništena WLTP diditi sprejem