1. Home
  2. Vesti
  3. PSA u završnim fazama planiranja za povratak na američko tržište
PSA u završnim fazama planiranja za povratak na američko tržište
15

PSA u završnim fazama planiranja za povratak na američko tržište

280
15
Podelite sa prijateljima:

Francuska PSA grupacija, u koju spadaju marke Peugeot, Citroen, DS i Opel, želi da se vrati na američko tržište do 2026. godine, a prvi čovek kompanije Karlos Tavarez je najavio da će planovi biti finalizovani do proleća sledeće godine.

Upravo je Peugeot bio poslednji francuski automobil dostupan „preko bare“, a povukao se posle 1992. godine. Iako je kompanija imala neke zaista cenjene modele, Peugeot je samo jednom prešao cifru od 20.000 isporučenih jedinica u godini (1984.) i uglavnom se zadržavao na brojci od par hiljada vozila.

Na nedavno završenom Salonu automobila u Parizu, Tavarez je izjavio da PSA grupa još uvek nije donela odluku, ne samo koji specifični modeli će biti dostupni, već ni koja od četiri kompanije će imati čast da predstavlja francusku školu kod „Jenkija“.

Sasvim je sigurno da to neće biti Opel, pošto nemački proizvođač već nudi nekoliko svojih modela pod oznakom Buicka. To se pre svega odnosi na Mokku, Insigniju i Cascadu još iz perioda kada je Opel pripadao General Motorsu, a partnerstvo je najavljeno na još minimalno deset godina.

Potpuno je izvesno da će PSA grupa pokušati iskoristiti popularnost krosovera, mada je teško pretpostaviti koja vrsta vozila će biti popularna za osam godina. Tu je od odraza, takođe i politika.

Naime, američki predsednik Donald Tramp je nedavno uveo nove carine od 25% na proizvode iz Kine i najavio da će istim koracima krenuti i sa Evropom, a u tom slučaju PSA bi verovatno nudio samo skuplje modele.

Do tada PSA planira da ponudi nekoliko usluga. Prva od njih se odnosi na kratkotrajno iznajmljivanje automobile, a biće dostupna već sledećeg meseca u glavnom gladu SAD, Vašingtonu. Kompanija je nedavno debitovala i aplikaciju za pametne telefone pod nazivom Free2Move koja dozvoljava korisnicima da pronađu najjeftiniji prevoz automobilom ili iznajmnjivanje bicikla.

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, je li zaživela ova ideja ili „pripreme“ još nisu okončane ?

🙂

TheStig

Hahaha pa nekidan su bili rekli da nemaju planove za povratak u Ameriku. Pežo u Americi 🤣🤣Grohotom se smijem. 😂

moron

Pa, vidiš da je ovo bajata vest od 11/10/2018 ?
🙂
Pojavilo mi se kao „vezani tekst“, uz najavu pežoa 3008 treće generacije.
Bilo mi je sa ove vremenske distance interesantno šta su oni „tada“ planirali, a kasnije im se totalno izjalovilo.

TheStig

Ahaaa, nisam primjetio da je stara vijest. Hvala druže Morone.😊I ja planiram da nekako kupim nissana gtr. Jednako mi se izjalovilo kao Peugeot-u 😂Šalu na stranu obožavam gtr ☺️

M M

a šta bi tu bilo smešno? Dal si ikada seo u Pežo?

Izmenjeno 2 godine pre od strane M M
TheStig

Jok ti si. Pežo na srpskom znači plastične civare. Hajd što je pun plastike iznutra već i gdje treba da je lim njemu je plastika. Ne daj Bože lakšeg udesa Bog ne može sastaviti takve plastikanere. Imam prijatelje, koji inače imaju mehaničarsku radionicu a ljubitelji su Francuskih skula (Peugeota posebno). Stalno pričaju kako su francuska auta dobra a radionica puna krševa. Dobri automobili ne borave po radionicama. To je jedina istina. A dobri majstori kažu svojim mušterijama nemoj ili nisi trebao to kupiti a ne govore kupujte francuze ili stagod se kvari. Meni kazu sta ce ti taj Fokus?!A moj… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
M M

Vidi, gore plastike, osim na HJU ima samo na KIJI. To ti je globalno gov****no.
Ako veruješ, vozim se stalno u tim koreja šerpama. Od prošle godine, promenilo se vozio, došlo novije, onaj prethodni se raspao (bukvalno)…
Evo vidi gde ga „teram“:
comment image

moron

Brdo Preko 🙂

M M

Jesss 🙂
Spašavamo Beograđane, da ne krepaju u smetovima

moron

😀😀😀

TheStig

Kad kažeš gore na šta misliš?I ne raspao se gdje ga tjeraš. Ovo nije više ni za bagera 😅Ovih hyndai-a 30tki ima na cesti jos dosta. Druže posle dvije zime na minus 20 po 2 mjeseca fokus je skripao (plastike) ko blesav. U Ceedu se nista ne cuje. Nema nikakvog krckanja ne znam preko cega da prelazis koliko je dobro sklopljen. Hyndai jeste veci plastikaner unutra. Nisu mi jasni kad gurnu u isto vozilo duplo goru plastiku nego Kia.

M M

Kija ti je Dacija od HJU…. Lošije od lošeg

TheStig

Mani se demagogije. Budala zna da Vw provode više po servisima od Koreanaca i Japanaca.

M M

A četka za čišćenje WC šolje, provede još manje od KIJE u servisu.
Jer KIJI se menja kočiona tečnost SVAKE GODINE, motorno ulje se menja ko nekad na Jugu. I servis idu ređe, jer KIJA i HJU OBIČNO KUPUJU ŠPICLOVI, koji teraju dok ne poispadaju klipovi i ventili…. Naćićču ti sliku takvog Kijaša….. A gazda plakao ko malo dete…. Šta sad, kaže? NIšta reciklaža relph, pa tako i bi.
A realno, što da ga i održava, kad se to polovno poklanja. Više mu košta veliki servis no što vredi.

Izmenjeno 2 godine pre od strane M M
moron

„Dečaci“, nemojte više 😀