1. Home
  2. Vesti
  3. Ford povlači GT
Ford povlači GT
0

Ford povlači GT

309
0
Podelite sa prijateljima:

Svima nam je verovatno još u sećanju slučaji od pre sedam ili osam godina kada je veliki broj Ferrarija 458 završio u požarima zbog curenja ulja. Tada je ceo slučaj možda delovao smešno, ali u poslednjih godina mnogi superautomobil se suočavaju sa sličnom sudbinom. Ovih dana, na “optuženičkoj” klupi se našao Ford koji je najavio da opoziva gotovo svaki GT ikada proizveden.

Američki proizvođač vozila će povući oko 200 primeraka GT-a iz modelskih godina 2017. i 2018., a problem leži u crevu za ulje za podizanje zadnjeg spojlera. U njemu se može „nabiti“ dovoljno veliki pritisak da crevo popusti, a ulje iscuri. Kako se crevo nalazi u blizini izduvnih grana tako postoje i velike šanse za požarom.

Ford će popraviti sve opozvane jedinice, ali napominje da kvar nije mehaničke prirode već tehničke, pa će tako podesiti softver koji neće usloviti  da se previsok pritisak stvara.

Iako je kompanija do sada prodala oko 200 jedinica GT-a, samo jedan od njih je zapravo završio u požaru. To se desilo pre nekoliko meseci kada je vlasnik preuzeo svoj automobil u Nemačkoj, a GT se zapalio kada je imao samo 65 km na satu. U automobili su se nalazili 52-godišnji vlasnik i njegov sin, a oni su prošli brz povreda.

U opoziv su uračunati primerci proizvedeni između 20. decembra 2016. godine i 31. jula ove godine. Čak 178 njih se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, 18 u Kanadi, a ostatak u Evropi.

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments