1. Home
  2. Industrija
  3. Postoji mogućnost da će novi Ladini modeli koristiti Renaultove platforme
Postoji mogućnost da će novi Ladini modeli koristiti Renaultove platforme
3

Postoji mogućnost da će novi Ladini modeli koristiti Renaultove platforme

212
3
Podelite sa prijateljima:

Kako javljaju ruski mediji Avtovaz razmatra mogućnost korišćenja novih platformi Renaulta za nadolazeće nove modele Lade. 

Lada već koristi arhitekturu francuskog proizvođača pod imenom B0 za modele XRay i Argus. Predstavnik Avtovaza potvrdio je da ruski proizvođač namerava da plasira osam novih modela do 2026. godine. Isti rukovodilac potvrdio je i da će nekadašnja Niva, odno 4×4 kako je danas češće nazivaju, ostati na istoj platformi do 2022. godine.

Trenutno se razmatra upotreba francuskih platformi za buduće modele. Jasno je da Avtovaz lako može imati pristup Renaultovim arhitekturama s obzirom na to da je deo alijanse čiji su glavni članovi Renault i Nissan.

Avtovaz grupacija proizvodi automobile Lade, Nissana, Renaulta i Datsuna. Pogoni ove kompanije nalaze se u Iževsku i Toljatiju. S druge strane, Lada trenutno u ponudi ima sledeće modele:  Vesta, XRay, Largus, Granta i 4×4.

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Ne bi bilo razlike ni da ukrste suprotno.

Dušan

Dobra si zamena za „onog“ sa Auto Blog.

Ercegovac

Нико не зна ко цура Миланка
Како иде лада специјалка