1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Qashqai od sada sa 1,3-litarskim turbo benzincem
Nissan Qashqai od sada sa 1,3-litarskim turbo benzincem
1

Nissan Qashqai od sada sa 1,3-litarskim turbo benzincem

550
1
Podelite sa prijateljima:

Kao što smo prethodnog meseca ekskluzivno najavili, nova pogonska jedinica zameniće dosadašnje motore od 1,2 i 1,6 litara. 

Novi agregat dolaziće u varijantama sa 140 i 160 konjskih snaga. Slabija verzija namenjena je da zameni 1,2-litarski motor i predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na odlazeću pogonsku jedinicu jer razvija 25 ks i 50 Nm više. Snažnija opcija menja 1,6-litarski agregat ali nudi 3 ks manje, dok je obrtni momenat veći za 10 Nm.

Obe konfiguracije slaće snagu na prednje točkove putem šestostepenog manuelnog menjača. Kod snažnijeg motora biće dostupan i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojnicom, a sam Nissan navodi da je to prvi put da upotrebljava ovakvu vrstu transmisije u serijskom automobilu.

Pomenuti 1,3-litarski agregat razvila je Renault-Nissan alijansa u saradnji sa Daimlerom. Motor već koristi Mercedes u A klasi, ali ta varijacija razvija 163 konjske snage. Očekuje se da francuska i japanska marka u narednim godinama naširoko upotrebljavaju ovu pogonsku jedinicu širom svog automobilskog portfolija.

 

 

(550)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Negde sam čitao da Ford i Reno koriste AT sa dvostrukim kvačilom istog dobavljača ( Getrag), samo ga, naravno, drugačije zovu.
Ford je sada navodno prešao na AT8. A reno će da se nudi i sa AT7. Nemaju više istog dobavljača?