1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. Daimler želi da uđe u zajednički poduhvat sa Geelyjem?
Daimler želi da uđe u zajednički poduhvat sa Geelyjem?
0

Daimler želi da uđe u zajednički poduhvat sa Geelyjem?

169
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Bloomberg nemački Daimler ušao je u pregovore sa kineskim Geelyjem oko stvaranja zajedničkog poduhvata koji bi se bavio car sharing ride hailing servisima u Kini. 

„Imamo konstuktivan dijalog sa kineskom stranom. Mislim da postoji potencijal za obe strane, kao i da ima više šansi nego rizika. Situacija izgleda obećavajuće“, rekao je Diter Ceče, izvršni direktor Daimlera.

S druge strane, Geely se nije još uvek javno oglašavao povodom ovih pregovora. Ipak, poznata je ranija želja kineskog giganta za saradnju sa Daimlerom. Vlasnik Geelyja, Li Šufu, ujedno imao i udeo od gotovo 10% u nemačkoj kompaniji, što je svojevremeno izazvalo bojazan među germanskim medijima, sve naravno zbog upliva kineskog kapitala.

Nezvanično, dogovaranje saradnje u gore pomenutim oblastima otvorilo bi vrata daljoj kooperaciji. Geely je izuzetno zainteresovan za kupovinu Daimlerovogo gubitaša – Smarta, za koji veruju da lako mogu pretvoriti u profitabilnu kompaniju.

Geely je nedavno saopštio i da razmatra saradnju sa Toyotom povodom razvoja hibridne tehnologije, dok je izvršni direktor Daimlera, Diter Ceče potvrdio da Nemci žele da prošire aktuelnu kolaboraciju sa Renault-Nissan alijansom.

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments