1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio vs Mercedes-AMG C63 S Coupe (VIDEO)
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio vs Mercedes-AMG C63 S Coupe (VIDEO)
0

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio vs Mercedes-AMG C63 S Coupe (VIDEO)

1.89K
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački superkupe protiv italijanskog supersedana. Ko je izašao kao pobednik?

Akcija je odigrana na Yunuseli aerodromu u Bursi, u Turskoj, gde je pista iskorišćena za uzbudljive trke ubrzanja.

Ovoga puta je reč o duelu između Mercedes-AMG C63 S Coupea i Alfa Romeo Giulije Quadrifoglio.

Italijanski model sa novom platformom sa zadnjim pogonom predstavlja pravo osveženje u premijum segmentu, gde godinama vladaju Mercedes i BMW. Da podsetimo, ispod haube Giulije QV počiva Ferrarijev 2,9-litarski V6 twin-turbo sa 510 ks i 600 Nm. Mercedesov „snagator“ raspolaže istim brojem konjskih snaga, ali i sa 100 Nm više (700 Nm).

Na pogonskim točkovima, Pirelli P Zero pneumatici su istih dimenzija, ali nemački model ima 10 milimetara šire gume napred. Alfine karbon-keramičke kočnice se nose sa nešto manje mase, što je važno prilikom testa kočenja.

Pogledajte video.

(1885)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments