1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi terenac marke Genesis stiže tek za dve godine
Prvi terenac marke Genesis stiže tek za dve godine
0

Prvi terenac marke Genesis stiže tek za dve godine

157
0
Podelite sa prijateljima:

Premijum divizija kompanije Hyundai, marka Genesis će predstaviti svoj prvi terenac tek krajem sledeće godine dok će se u prodaji pojaviti početkom 2020. godine. To je potvrdio prvi čovek divizije za američkom tržište Ervin Rafael tokom razgovora sa medijima prošle sedmice, a tada je najavio da će nositi i GV80 oznaku po uzoru na istoimeni koncept.

Na taj način Genesis planira da napadne cenjene rivale kao što su Mercedes GLE i BMW X5 i nagoveštava da se serijski model neće mnogo razlikovati od mnogo hvaljenog koncepta. To znači da će GV80 debitovati u isto vreme kada i naredna generacija G80 limuzine, a dva modela će deliti platformu sa pogonom na zadnje točkove uz opcioni pogon na sva četiri točka. Izbor agregata od šest i osam cilindara se verovatno neće promeniti, a Genesis bi u ponudu mogao da uvrsti i hibrid.

Godinu dana posle GV80 u ponudu će biti uključena i njegova manja verzija pod oznakom GV70. Ona će se proizvoditi na istoj osnovi kao i nedavno predstavljena G70 limuzina i napašće krosovere kao što su Mercedes GLC, BMW X3 i Audi Q5. GV70 će pokretati turbo motori od četiri i šest cilindara, a po nekim najavama kasnije će debitovati i električni model.

Pored dve limuzine i terenca/krosovera Genesis trenutno radi i na sportskom kupeu, ali on neće biti spreman barem neko vreme.

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments