1. Home
  2. Vesti
  3. Proizveden prvi serijski primerak nove “trojke” u Meksiku
Proizveden prvi serijski primerak nove “trojke” u Meksiku
0

Proizveden prvi serijski primerak nove “trojke” u Meksiku

578
0
Podelite sa prijateljima:

Paralelno sa svetskom premijerom nove serije 3, meksičko postrojenje bavarskog giganta, smešteno u gradu San Luis Potosí je obavestilo javnost o svom prvom proizvedenom primerku vozila marke BMW.  Prvenac krasi Alpine White boja karoserije, a ovaj primerak luksuzne limuzine iz D segmenta je opremljen Sport Line paketom.

Sedma generacija legendarne “trojke” silaziće sa proizvodnih traka pogona smeštenih na nekoliko lokacija, pre prolećnog početka prodaje: Minhen, Šenjang, San Luis Potosí i kao što smo pre par dana izvestili, ruskom Kaliningradu.

Izgradnja tek završene meksičke fabrike, koja je Nemce koštala  milijardu dolara, je započeta tokom 2016. godine. Na severnoameričkom kontinentu posluje još jedna fabrika minhenskog diva, a ona se nalazi u Spartanburgu, u saveznoj državi Severna Karolina. Zbirni proizvodni kapacitet ove dve fabrike iznosi 750.000 vozila godišnje.

Tri najveća nemačka proizvođača su uložila ogromne iznose u proizvodnju automobila u Meksiku, prevashodno zbog nižih troškova u poređenju sa onim koji bi bili nužni da su pogoni otvoreni u SAD. Logično, ideja je da se odatle, vozila izvoze u Ameriku.

Interesantno je da će ova fabrika koristiti isključivo od energije proizvedeno iz obnovljivih izvora, i to solarne, kao i energije vetra. Godišnji proizvodni kapacitet iznosi 150.000 vozila, uz angažman oko 1.500 zaposlenih.

Značaj za meksičku privredu je veliki. Oko 120 lokalnih snabdevača radiće za novootvoreni pogon.

(578)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments